espa pkm

Σάββατο, 11 Απριλίου 2026, 9:46:36 μμ

Ελλάδα

Συναντήσεις με τις γενικές προξένους της Ρουμανίας και της Αλβανίας στη Θεσσαλονίκη είχε σήμερα στο Διοικητήριο ο υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας-Θράκης), Κωνσταντίνος Γκιουλέκας. Αντικείμενο των συζητήσεων με τις προξένους των γειτονικών βαλκανικών χωρών ήταν οι προοπτικές συνεργασίας που διαμορφώνονται στην περιοχή.

Να δημιουργηθεί πάρκο στην Αλυσίδα, στην περιοχή της Χαριλάου, και να μην μετατραπεί το πρώην εργοστάσιο παραγωγής παπουτσιών σε χώρο γραφείων τράπεζας, ζήτησαν από τη διοίκηση και τις παρατάξεις του δήμου Θεσσαλονίκης κάτοικοι της περιοχής.

Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλεί η υπόθεση ενός 62χρονου από το Ξηροχώρι Θεσσαλονίκης, ο οποίος καταδικάστηκε οριστικά σε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον 15 χρόνια φυλάκισης για τον βιασμό και τη δολοφονία της ίδιας του της μητέρας, μιας 84χρονης γυναίκας τυφλής και κατάκοιτης.

Τι καταγγέλει η Έλενα Όλγα Χρηστίδη, επιστημονική διευθύντρια της NGO Orlando LGBT+

Δύο λεσβίες/κουήρ άτομα έγιναν στόχος ομοφοβικής επίθεσης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, επειδή αντάλλαξαν μια αγκαλιά στον δρόμο.

Ισχυρό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για την κατασκευή του νέου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης μέσω ΣΔΙΤ, καθώς, όπως ανακοίνωσαν ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, υποβλήθηκαν πέντε φάκελοι εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Μέσα από τη σιωπή, το φως και τη λιτότητα του Αγίου Όρους, ο Γιώργος Ταξίδης φιλοτεχνεί ένα εικαστικό σύμπαν όπου ο άνθρωπος απουσιάζει, αλλά η παρουσία του διαπερνά κάθε σκιά.

Σε μια εποχή όπου η πρόσβαση στην πληροφορία και την ψυχαγωγία αποτελεί δικαίωμα όλων, ένα βιβλίο έρχεται να φωτίσει ένα σχεδόν αθέατο κομμάτι του κινηματογράφου: αυτό που ακούγεται, αλλά δεν βλέπεται.

«Σηκωθείτε επάνω γυναίκες, πάρτε λίγο ήλιο μες στα χέρια σας και βάψτε τον κόσμο». Μ΄αυτό τον στίχο απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες η Γεωργία Καλπαζίδου μέσα από την ποιητική της συλλογή με τίτλο «Me Sem», γραμμένη με εναλλαγή της ελληνικής και της τσιγγάνικης γλώσσας.

Πραγματοποιώντας το καλύτερο εφετινό ημίχρονό του, ο Παναθηναϊκός νίκησε τον ΠΑΟΚ με 2-1 στη Λεωφόρο στο μεγάλο ματς της 10ης αγωνιστικής της Super League κι «ανάσανε», παραμένοντας «ζωντανός» στους στόχους του στο πρωτάθλημα.

«Η βασίλισσα του βαμβακιού» της Σουζάνα Μιργκάνι αναδείχτηκε Καλύτερη Ταινία Μεγάλου Μήκους του 66ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και κατέκτησε το βραβείο «Θόδωρος Αγγελόπουλος» (Χρυσός Αλέξανδρος) που συνοδεύεται από το ποσό των 10.000 ευρώ.