espa pkm

Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2026, 5:14:06 μμ
Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016 16:50

ΠΑΜΑΚ: Το 78,5% ζητά μείωση φόρων για να αντιμετωπιστεί η ανεργία

Μείωση φόρων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της ανεργίας ζητούν οι πολίτες σύμφωνα με ευρήματα έρευνας του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας, για λογαριασμό της πολίτικης κίνησης Επόμενη Ελλάδα.

Ειδικότερα, το 78,5% των πολιτών προτάσσει ως αναγκαία τη μείωση των φόρων στις επιχειρήσεις για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και μόλις το 12,15% να αυξηθούν οι φόροι για να διασφαλιστούν οι συντάξεις.



Στο ερώτημα για μια τυχόν αύξηση στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών όπως δικαστές, καθηγητές πανεπιστημίων στρατιωτικοί και γιατροί, το 58% τάχθηκε κατά της αύξησης, ενώ το 65,5% δήλωσε ότι αυξήσεις δεν πρέπει να δοθούν στο Δημόσιο ακόμη και αν αύτη η δυνατότητα προκύψει αποκλειστικά από περιστολές κρατικών δαπανών.

Εξάλλου, το 58,8% των πολιτών συμφώνησε με το ενδεχόμενο να πριμοδοτηθούν με φορολογικό συντελεστή κάτω του 10% μεγάλες πολυεθνικές για να έρθουν στην Ελλάδα, αλλά υπήρξε και ένα 39% που απάντησε αρνητικά.

Πηγή: Το Βήμα