Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 10:41:59 πμ
Τετάρτη, 01 Οκτωβρίου 2014 15:50

Ποτάμι: Η χώρα θέλει κυβέρνηση και όχι τακτικισμούς για ψήφο εμπιστοσύνης

«Ο τόπος θέλει θεσμική σοβαρότητα, υπεύθυνη κυβέρνηση και υπεύθυνη αντιπολίτευση» και «δεν θέλει αντίδραση και τακτικισμούς» σχολιάζει το Ποτάμι σχετικά με την απόφαση της ψήφου εμπιστοσύνης.

«Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος» αναφέρει σχετική ανακοίνωση «κάνουν σήμερα πως ξαφνιάζονται από την απαίτηση του ΣΥΡΙΖΑ για "εδώ και τώρα εκλογές" και ξεχνούν ότι την ίδια ανεύθυνη συμπεριφορά είχαν οι ίδιοι και τα κόμματά τους όταν ήταν στην αντιπολίτευση» επισημαίνοντας ότι «η τελευταία απόφασή τους να ζητήσουν ψήφο εμπιστοσύνης, από τη Βουλή, μαρτυρά επιπρόσθετα την αδυναμία τους να κυβερνήσουν σταθερά την χώρα» καθώς «δεν έχουν σχέδιο και όραμα», ενώ «ταυτόχρονα η άρνηση εφ' όλης της πολιτικής ύλης του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι δεν έχει διδαχθεί τίποτε από τα λάθη των παλαιών κυβερνητικών κομμάτων».


«Αν ήμασταν στη Βουλή» καταλήγει το Ποτάμι «θα απαιτούσαμε ένα συμφωνημένο πρόγραμμα για να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης. Αλλά τέτοιο σχέδιο δεν υπάρχει. Η κυβέρνηση δεν μπορεί και η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θέλει. Και οι δύο μαζί συνθέτουν το αδιέξοδο της χώρας».

Πηγή: Το Βήμα