Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2024, 2:56:48 πμ
Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2023 13:29

Πρόεδρος ΣΕΒΕ: «Ο Πρωθυπουργός γνώριζε όλα τα θέματα, κατέγραψε τις προτάσεις μας και άμεσα θα δώσει λύσεις»

Μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των οργανισμών παραγωγής, ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, κ. Συμεών Διαμαντίδης, ανέφερε ότι η πόλη της Θεσσαλονίκης θα αναπτυχθεί ως ένα σημαντικό κέντρο για τις εμπορικές μεταφορές.

Ο πρόεδρος των εξαγωγέων σημείωσε αρχικά πως «συζητήσαμε με τον Πρωθυπουργό τα θέματα της επιχειρηματικότητας, της εξωστρέφειας και τα ζητήματα της πόλης».

«Ο Πρωθυπουργός γνώριζε όλα τα θέματα, κατέγραψε τις προτάσεις μας και άμεσα θα δώσει λύσεις. Ήδη για το στρατόπεδο Γκόνου έχουν προχωρήσει οι μελέτες και μέσα στους επόμενους μήνες θα γίνει ο διαγωνισμός παραχώρησης ώστε η Θεσσαλονίκη να γίνει logistics center. Η Θεσσαλονίκη θα γίνει ένα hub όσον αφορά τις εμπορευματικές μεταφορές» επεσήμανε.

«Ο Πρωθυπουργός είναι αρωγός ώστε να βοηθήσουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να εξάγουν. Πιστεύουν ότι στο τέλος της τετραετίας θα φτάσουμε τα 120 δις εξαγωγές, το 60% του ΑΕΠ. Αυτό σημαίνει περισσότερα λεφτά στην κυβέρνηση να βοηθήσει αυτούς που έχουν ανάγκη αλλά και να μειώσει φόρους» κατέληξε ο κ. Διαμαντίδης.

Δείτε επίσης: Επιχείρηση διάσωσης 76 μεταναστών ανοιχτά της Ζακύνθου

Πηγή: Politic.gr