Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024, 10:31:51 μμ
Τρίτη, 11 Μαϊος 2021 14:28

Θέρμη: Μήνυση διευθύντριας σχολείου σε καθηγητή που προσήλθε για μάθημα χωρίς self test

Καθηγητής γυμνασίου συνελήφθη ύστερα από μήνυση που υπέβαλε εις βάρος του η διευθύντρια του σχολείου, επειδή πήγε να διδάξει χωρίς να έχει υποβληθεί προηγουμένως σε self test και, επιπλέον αρνούνταν να εγκαταλείψει το σχολείο.

Το περιστατικό συνέβη το πρωί σε σχολική μονάδα της Θέρμης, όπου κλήθηκε η αστυνομία μετά την υποβολή της μήνυσης από την διευθύντρια. Ο 50χρονος καθηγητής συνελήφθη και εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας. Λίγο αργότερε αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή εισαγγελέα.

Ο δικηγόρος του καθήγητη Αποστόλης Τζαρός δήλωσε στο ethnos.gr: «Ο πελάτης μου είπε το αυτονόητο. Χωρίς να δημιουργήσει καμία ένταση με τη διευθύντρια του σχολείου, ζήτησε να του δώσει και εγγράφως την απόφασή της να αποχωρήσει ο πελάτης μου από το σχολείο, διότι δεν είναι δυνατό να εγκαταλείψει κάποιος την εργασία του σε μία δημόσια υπηρεσία μόνο με προφορική εντολή. Είναι απολύτως λογικό να θέλει να είναι καλυμμένος και έτσι δεν έφυγε από το σχολείο, από τη στιγμή που η διευθύντρια αρνήθηκε να του προσκομίσει και εγγράφως την απόφασή της».

Σε ό,τι αφορά τον λόγο που ο καθηγητής αρνήθηκε να υποβληθεί σε self test, ο κ. Τζαρός υποστήριξε ότι το έκανε ακολουθώντας τις οδηγίες χρήσης των τεστ. «Η πρώτη κιόλας οδηγία χρήσης αναφέρει ξεκάθαρα ότι δεν πρέπει να κάνουν το τεστ, όσα άτομα δεν έχουν συμπτώματα. Επειδή ο πελάτης μου δεν είχε συμπτώματα και ακολουθώντας την οδηγία χρήσης, δεν έκανε το τεστ», λέει ο δικηγόρος του καθηγητή.

Για τον καθηγητή ορίστηκε τακτική δικάσιμος, ενώ ο δικηγόρος του σημειώνει ότι ο πελάτης του προτίθεται να εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο.

Δείτε επίσης:Θεσσαλονίκη: Υπό κατάληψη σχολείο στον Εύοσμο – Μαθητές διαμαρτύρονται για τις μάσκες και τα self tests

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Πηγή: Politic.gr