Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 6:27:29 μμ
Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2014 14:50

Υπόθεση απάτης με εμπλοκή γραφείου κηδειών

Υπόθεση απάτης σε βάρος Δήμου της Αττικής από γραφείο τελετών ερεύνησε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

Οπως προέκυψε ιδιοκτήτης του γραφείου τελετών προέβαινε σε ψευδείς δηλώσεις στοιχείων θανόντων στο Δήμο, με αποτέλεσμα να καταβάλλονται μειωμένα δημοτικά τέλη ταφής.

Ειδικότερα διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση, στο πλαίσιο παραγγελίας Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, για τη διερεύνηση τέλεσης αδικημάτων σε βάρος του συγκεκριμένου Δήμου από γραφείο τελετών, ιδιοκτησίας 54χρονου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν, σε συνδυασμό με στοιχεία που συλλέχθησαν από άλλες Υπηρεσίες και Αρχές, διαπιστώθηκε ότι ο ιδιοκτήτης του γραφείου, κατά τα έτη 2011 και 2012, προέβαινε σε ψευδείς δηλώσεις στοιχείων θανόντων ατόμων.

Πιο αναλυτικά «εμφάνιζε» άτομα, που είχαν αποβιώσει και των οποίων είχε αναλάβει τις φροντίδες ταφής, ως δήθεν κατοίκους του Δήμου, ενώ ήταν κάτοικοι άλλων, γειτονικών κυρίως Δήμων. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να καταβάλλονται μειωμένα τέλη, καθώς τα προβλεπόμενα δημοτικά τέλη ταφής ανέρχονταν για τους κατοίκους - δημότες στα 350 ευρώ, ενώ για τους ετεροδημότες στα 1.400 ευρώ.

Μέχρι σήμερα, εξιχνιάστηκαν 21 τουλάχιστον τέτοιες περιπτώσεις, για τις οποίες η συνολική «ζημιά» του Δήμου ξεπερνά τις 21.000 ευρώ.

Η σχηματισθείσα για την υπόθεση δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.Πηγή: Το Βήμα