Quantcast
Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2023, 8:50:04 μμ

Κόσμος

Ο πάπας Φραγκίσκος θα τελέσει σήμερα τη θεία λειτουργία στην πρωτεύουσα της ΛΔ Κονγκό, την Κινσάσα, κατά την δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στη χώρα που έχει στόχο να υπενθυμίσει στη διεθνή κοινότητα τη βία και την φτώχεια.

Ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ, ο Ναγίμπ Μπουκέλε, παρουσίασε χθες Τρίτη «τη μεγαλύτερη φυλακή της Αμερικής», που προορίζεται για τον εγκλεισμό ως και 40.000 φερόμενων ως «μαρέρος», μελών συμμοριών, στο πλαίσιο του «πολέμου» κατά του οργανωμένου εγκλήματος τον οποίο κήρυξε την άνοιξη του 2022.

Οι φορολογικές επιστροφές και μειώσεις, αλλά και οι παρατάσεις που δόθηκαν το 2022 για την καταβολή των φόρων ξεπέρασαν τα 4,2 τρισεκατομμύρια γουάν στο πλαίσιο των προσπαθειών του Πεκίνου για τη σταθεροποίηση των μακροοικονομικών δεδομένων της οικονομίας.

Τουρκική στρατιωτική βάση στο βόρειο Ιράκ έγινε σήμερα στόχος οκτώ ρουκετών, δύο από τις οποίες έπεσαν έπεσαν μέσα στη βάση.

Η είδηση έγινε γνωστή μετά από ανακοίνωση της Αντιτρομοκρατικής Ομάδας, ένα σώμα ασφαλείας στην αυτόνομη κουρδική περιφέρεια του Ιράκ.

Το προσωπικό της αεροπορικής εταιρείας χαρακτήρισε τη συμπεριφορά της Ιταλίδας επιβάτισσας «απείθαρχη» και «βίαιη».

Mια Ιταλίδα γρονθοκόπησε και έφτυσε το πλήρωμα καμπίνας στην πτήση του Άμπου Ντάμπι με προορισμό τη Mumbai Vistara Airline.

Προκαταρκτικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα από την επαρχία έδειξαν ότι υπήρξαν 2.272 θάνατοι από φερόμενη χρήση παράνομων ναρκωτικών το 2022, ο δεύτερος μεγαλύτερος ετήσιος αριθμός που έχει καταγραφεί ποτέ, μετά το 2021, που είχε 34 περισσότερους θανάτους.

Οι σοκαριστικές εικόνες της βίαιης σύλληψης του προκάλεσαν φρίκη, σοκ και σύγχυση στις ΗΠΑ, όχι όμως μέχρι στιγμής την κοινωνική έκρηξη που ακολούθησε ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ στα χέρια λευκών αστυνομικών το 2020.

Τον απόλυτο τρόμο έζησε μια γυναίκα στη Χαβάη, καθώς είδε ένα τεράστιο ογκόλιθο να προσγειώνεται στο σπίτι της

Τυχερή, μέσα στην ατυχία της, θα πρέπει να θεωρείται μια γυναίκα στην Χαβάη, καθώς αντίκρισε ένα μεγάλο βράχο να τρυπάει το τοίχο του σπιτιού της και να εγκαθίσταται στο σαλόνι της.

Υπάλληλοι του μουσείου Ερμιτάζ απευθύνθηκαν στην αστυνομία το βράδυ της ίδιας ημέρας, η οποία προσπαθεί να εντοπίσει τους χάκερς, ενώ η Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας θα αποφασίσει πώς θα αξιολογήσει το συμβάν

Κατά της Ρωσίας στράφηκαν οι ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ κατηγόρησαν τη Ρωσία ότι δεν τηρεί τη συνθήκη New START (Νέα Συμφωνία για τη Μείωση των Στρατηγικών Όπλων) καθώς διέκοψε τις επιθεωρήσεις και ακύρωσε τις συνομιλίες που προβλέπονταν στο πλαίσιο της μεταξύ τους συμφωνίας.