Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023, 11:54:42 μμ
Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2023 14:25

Αλ. Βούτσιτς: Το Βελιγράδι δεν αλλάζει πολιτική στο ζήτημα των κυρώσεων κατά της Μόσχας

Η Σερβία θα συνεχίσει να ασκεί την ίδια πολιτική απέναντι στην Ρωσία και δεν θα επιβάλει κυρώσεις, διεμήνυσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς από την Νέα Υόρκη όπου συμμετέχει στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ο Βούτσιτς, μιλώντας σε Σέρβους δημοσιογράφους, εκτίμησε ότι θα ενταθούν οι πιέσεις για να αλλάξει στάση απέναντι στην Ρωσία, τόνισε ωστόσο ότι θα συνεχίσει να ασκεί την ίδια πολιτική για όσο διάστημα μπορέσει να αντέξει. «Η Σερβία εδώ και ένα χρόνο και εφτά μήνες ασκεί υπεύθυνη και έντιμη πολιτική. Θα συνεχίσουμε την ίδια πολιτική απέναντι στην Ρωσία για όσο μπορέσουμε να αντέξουμε» δήλωσε ο Βούτσιτς.

Η Σερβία είναι η μοναδική χώρα στα Βαλκάνια και από τις λίγες στην Ευρώπη που δεν επέβαλε κυρώσεις κατά της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία. Ο ύπατος εκπρόσωπος Εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ κάλεσε, από την Νέα Υόρκη, το Βελιγράδι να αλλάξει στάση και ανέφερε ότι η Σερβία δεν συντονίστηκε ούτε με την τελευταία ευρωπαϊκή απόφαση για παράταση ενός έτους των κυρώσεων που είχαν επιβληθεί στην Ρωσία το 2014 εξαιτίας της προσάρτησης της Κριμαίας.

Δείτε επίσης:Νύφη έφυγε από τον γάμο της: «Του είπα ότι αν μου το έκανε, θα τον άφηνα»

Πηγή: Politic.gr