Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 9:44:36 πμ
Παρασκευή, 26 Μαϊος 2023 00:09

Βρετανία: Δεν αντιμετωπίζεται ως «τρομοκρατική ενέργεια» η πρόσκρουση αυτοκινήτου στην Ντάουνινγκ Στριτ

Ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ βρισκόταν στην Ντάουνινγκ Στριτ όταν συνέβη το περιστατικό, σύμφωνα με το BBC. Η πρόσκρουση αυτοκινήτου στην πύλη της Ντάουνινγκ Στριτ δεν αντιμετωπίζεται προς το παρόν από την αστυνομία του Λονδίνου ως «τρομοκρατική ενέργεια»

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό σημειώθηκε στις 16:20 (τοπική ώρα, 18:20 ώρα Ελλάδος). Η αστυνομία απέκλεισε προσωρινά το σημείο και συνέλαβε έναν άνδρα για επικίνδυνη οδήγηση και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, ενώ συνεχίζεται η έρευνα της αστυνομίας για την εξακρίβωση των αιτίων του ατυχήματος.

Ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ βρισκόταν στην Ντάουνινγκ Στριτ όταν συνέβη το περιστατικό, σύμφωνα με το BBC.

Σε βίντεο που μετέδωσαν βρετανικά τηλεοπτικά δίκτυα καταγράφεται η στιγμή που το ασημί αυτοκίνητο κατευθύνεται με μικρή ταχύτητα στα κάγκελα της πύλης, στην οποία προσέκρουσε αφού ανέβηκε στο πεζοδρόμιο. Η πρόσκρουση δεν ήταν σφοδρή και η σιδερένια πύλη δεν υπέστη σημαντική φθορά.

«Άκουσα έναν κρότο και είδα αστυνομικούς που κρατούσαν όπλα ηλεκτρικής εκκένωσης (taser) να φωνάζουν σε έναν άνδρα», αφηγήθηκε στο πρακτορείο PA ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο ΣάιμονΠάρι.

Ένας άλλος περαστικός, ο 36χρονος Ντιν Πάρκερ είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ότι ο οδηγός δεν είχε αναπτύξει ταχύτητα και δεν φαινόταν ότι ήθελε να γκρεμίσει την πύλη.

Η σιδερένια πύλη, που εμποδίζει την πρόσβαση στον δρόμο όπου βρίσκεται το γραφείο και η κατοικία του πρωθυπουργού, τοποθετήθηκε το 1989 για λόγους ασφαλείας. Μέχρι τότε, οι περαστικοί μπορούσαν να πλησιάσουν την πρωθυπουργική κατοικία στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

Δείτεεπίσης: Βρετανία: Στέλνει πυραύλους cruise μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία

Πηγή: Politic.gr