Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024, 2:52:48 πμ
Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2024 13:57

Δεν υπήρξαν διαφωνίες κατά τη συνάντηση Πούτιν-Μόντι- Η Μόσχα θα απαντήσει αν το Λονδίνο επιτρέψει στο Κίεβο να πλήξει τη Ρωσία με βρετανικά όπλα

Το Κρεμλίνο διέψευσε σήμερα ότι υπήρξαν διαφωνίες ανάμεσα στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και στον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι κατά τις συνομιλίες τους στη Μόσχα αυτή την εβδομάδα.

Ο Μόντι επέπληξε έμμεσα χθες τον Πούτιν, μια ημέρα μετά το φονικό ρωσικό χτύπημα σε παιδιατρική κλινική της ουκρανικής πρωτεύουσας Κίεβο, όταν χαρακτήρισε τον θάνατο αθώων παιδιών οδυνηρό και τρομακτικό.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε στους δημοσιογράφους ότι η απόφαση της ματαίωσης προγραμματισμένων συνομιλιών μεταξύ της ρωσικής και της ινδικής αντιπροσωπείας ελήφθη για λόγους προγραμματισμού και επειδή ολόκληρη η ατζέντα είχε καλυφθεί.

“Αυτό δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τυχόν διαφωνίες ή προβληματικές καταστάσεις”, σχολίασε ο Πεσκόφ.

Ο Πεσκόφ είπε επίσης ότι η Ρωσία θα απαντήσει, αν η Βρετανία επιτρέψει στην Ουκρανία να πλήξει τη Ρωσία με βρετανικά όπλα.

Οπως μετέδωσε το Bloomberg, ο νεοεκλεγείς Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ άφησε να εννοηθεί ότι η Ουκρανία μπορεί να χρησιμοποιήσει τους βρετανικούς πυραύλους Storm Shadow για να πλήξει στρατιωτικούς στόχους εντός της Ρωσίας και ο Πεσκόφ σχολίασε ότι κάτι τέτοιο θα συνιστούσε ανεύθυνη κλιμάκωση.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο ρωσικός στρατός εργάζεται για τη δημιουργία μια “ουδέτερης ζώνης” στην περιφέρεια του ουκρανικού Χαρκόβου, αλλά αυτό θα χρειαστεί χρόνο.

Τον Μάιο ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είπε ότι η Ρωσία δημιουργεί μια τέτοια ζώνη προκειμένου να προστατεύσει τις συνοριακές περιοχές της από τις ουκρανικές επιθέσεις.

 

ΜΑΡ.ΜΙ

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δείτε όλη την ροή ειδήσεων

Πηγή: Politic.gr