Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2022, 7:44:17 μμ
Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2022 22:49

Ιταλία: Η ακροδεξιά Μελόνι ανεβάζει τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης

Η υπουργός Εσωτερικών δεν κάνει καλά την δουλειά της», δήλωσε η Μελόνι, μετά από ομιλία της, στη νότια Ιταλία.

Έξι ημέρες πριν από τις ιταλικές βουλευτικές εκλογές, η πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, αποφάσισε να ανεβάσει τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης.«Υπάρχει η βούληση να προκληθούν επεισόδια, είναι η έκτη φορά που σε άτομα που μας αποδοκιμάζουν, επιτρέπεται να έρθουν σε συγκεντρώσεις μας. Η υπουργός Εσωτερικών δεν κάνει καλά την δουλειά της», δήλωσε η Μελόνι, μετά από ομιλία της, στη νότια Ιταλία.

«Είναι η έκτη φορά που σε συγκέντρωσή μας, στο κέντρο της πλατείας, υπάρχουν άτομα τα οποία έρχονται με στόχο να μας αποδοκιμάσουν. Συνήθως είναι λίγοι, αλλά θέλω να καταλάβω πώς λειτουργεί η διαχείριση της δημόσιας τάξης. Διότι αν δίδεται το δικαίωμα να προπηλακίζουν το κόμμα μας και την πρόεδρό της, κανείς δεν σκέφτεται ότι κάποια στιγμή κάποιος μπορεί να εκνευριστεί και να υπάρξουν επεισόδια;», πρόσθεσε η Τζόρτζια Μελόνι, η οποία επικοινώνησε, τηλεφωνικά, με την Ιταλίδα υπουργό Εσωτερικών, Λουτσιάνα Λαμορτζέζε.

Η υπουργός Εσωτερικών της χώρας δεν σχολίασε τις δηλώσεις της επικεφαλής της άκρας δεξιάς, αλλά πολλοί αναλυτές θέλησαν να υπενθυμίσουν ότι η πρόσβαση στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται σε δημόσιους χώρους, είναι ελεύθερη και ότι δεν μπορεί να πραγματοποιείται κανένα είδος «προληπτικού ελέγχου» από τις αστυνομικές αρχές, σε ό,τι αφορά τις απόψεις όσων αποφασίζουν να παρευρεθούν σε αυτές.

Δείτε επίσης: Ιταλία: Κατά των Βρυξελλών η Τζόρτζια Μελόνι για την πρόταση εναντίον Ουγγαρίας και Πολωνίας

Πηγή: Politic.gr