Με επιστολή τους προς τους Δημοκρατικούς ο Τζο Μπάιντεν συνεχίζει να επιμένει ότι θα παραμείνει στην κούρσα της διεκδίκησης νέας θητείας στον Λευκό Οίκο, ζητώντας να λήξει το κομματικό δράμα.
Κόσμος
ΗΠΑ – Τζο Μπάιντεν: «Παραμένω στην κούρσα για να νικήσουμε τον Τραμπ»
Συντάκτης: Eidisis.grΡωσικό πλήγμα σε νοσοκομείο παίδων στο Κίεβο: Παρίσι και Λονδίνο καταδικάζουν την επίθεση
Συντάκτης: Eidisis.grΗ Γαλλία χαρακτήρισε «βάρβαρες ενέργειες» τα μαζικά ρωσικά πλήγματα σε ουκρανικές πόλεις, που προκάλεσαν σήμερα τον θάνατο και τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων, κυρίως σε νοσοκομείο παίδων.
Η Κομισιόν ερευνά τη νομιμότητα της κρατικής επιδότησης 6 δισ. ευρώ προς τη Lufthansa εν μέσω πανδημίας
Συντάκτης: Eidisis.grΈρευνα για τα χρήματα που δόθηκαν ως κρατική επιδότηση εν μέσω πανδημίας στη Lufhansa ξεκινά η Κομισιόν, για να εξακριβωθεί αν η ενίσχυση προς τη γερμανική εταιρεία είναι σύμφωνη με τους ευρωπαϊκούς κανόνες.
Τέσσερις νεκροί από ρωσικό πλήγμα σε δεύτερο νοσοκομείο του Κιέβου – Τουλάχιστον 24 νεκροί από την πρωινή επίθεση – Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας ζητά άμεσες αποφάσεις από τους συμμάχους για την αντιαεροπορική άμυνα
Συντάκτης: Eidisis.grΝέο ρωσικό πλήγμα προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 4 ανθρώπων σε ιατρικό κέντρο του Κιέβου, όπως δήλωσαν οι ουκρανικές αρχές, μερικές ώρες μετά το προηγούμενο χτύπημα σε νοσοκομείο παίδων σε άλλη συνοικία.
Τουλάχιστον 5 νεκροί από ρωσική πυραυλική επίθεση στο Κίεβο
Συντάκτης: Eidisis.grΤουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και εννέα ακόμα τραυματίστηκαν σε ρωσική πυραυλική επίθεση στην ουκρανική πρωτεύουσα, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές σήμερα, επικαλούμενες αρχικές πληροφορίες.
Η Ρωσία εξαπέλυσε πάνω από 40 πυραύλους κατά ουκρανικών πόλεων σήμερα, πλήττοντας ένα νοσοκομείο παίδων στο Κίεβο και προκαλώντας ζημιές σε κατοικίες και υποδομές σε όλη τη χώρα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Έλι Σλάιν: Εξαιρετικό το αποτέλεσμα, για την ενωμένη αριστερά – «Καυστική» η Λέγκα
Συντάκτης: Eidisis.gr«Η γαλλική ενωμένη αριστερά πέτυχε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, με μια ωραία απάντηση συμμετοχής. Η δεξιά μπορεί να ηττηθεί», υπογράμμισε, μέσω διαδικτύου, η γραμματέας του ιταλικού «Δημοκρατικού Κόμματος» Έλι Σλάιν.
Ο Ορμπάν θα επισκεφθεί την Ουάσινγκτον μετά τις συνομιλίες με τον Κινέζο πρόεδρο
Συντάκτης: Eidisis.grΟ πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν δήλωσε σήμερα ότι θα επισκεφθεί την Ουάσινγκτον έχοντας ήδη επισκεφθεί το Κίεβο, τη Μόσχα και το Πεκίνο, όπως αναφέρεται στη σελίδα του στο Instagram.
Ισπανία | Με νεροπίστολα διώχνουν τους τουρίστες στη Βαρκελώνη
Συντάκτης: Eidisis.grΧιλιάδες άτομα διαδήλωσαν στη Βαρκελώνη, την πρωτεύουσα της Καταλονίας, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στον υπερτουρισμό, ενώ η δυσαρέσκεια αυξάνεται σε όλη την Ισπανία.
Με το σύνθημα «Αρκετά! Ας βάλουμε όρια στον τουρισμό» 2.800 άνθρωποι ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης κρατώντας πλακάτ και εκτοξεύοντας νερό με νεροπίστολα σε τουρίστες.
Τα πτώματα τουλάχιστον επτά ανθρώπων εντοπίστηκαν σε διάφορους τομείς στην πόλη Ακαπούλκο, λιμάνι του νότιου Μεξικού το οποίο πλήττεται σκληρά εδώ και χρόνια από τη μάστιγα του οργανωμένου εγκλήματος, ανακοίνωσαν οι αρχές.
Βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία: Ξεκινούν τα μετεκλογικά παζάρια για τον σχηματισμό νέας -ίσως απίθανης- πλειοψηφίας
Συντάκτης: Eidisis.grΑπό την έκπληξη, στην ώρα της διαπραγμάτευσης: η γαλλική πολιτική τάξη ξεκινά σήμερα συνομιλίες για να σχηματιστεί νέα, εκ πρώτης όψεως απίθανη πλειοψηφία και να ονομαστεί νέος πρωθυπουργός, την επομένη των πρόωρων βουλευτικών εκλογών που ανέδειξαν Εθνοσυνέλευση κομμένη στα τρία.