«Η θερινή τουριστική περίοδος ξεκίνησε καλά, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία για τον Ιούνιο έχουμε σχεδόν ένα εκατομμύριο καταχωρίσεις τουριστών», δήλωσε σήμερα ο υπηρεσιακός υπουργός Τουρισμού της Βουλγαρίας Έβτιμ Μιλόσεφ, στην κρατική τηλεόραση της χώρας.
Κόσμος
Βουλγαρία-BTA: Η θερινή περίοδος ξεκίνησε καλά, λέει ο υπουργός Τουρισμού
Συντάκτης: Eidisis.grΒρετανία: Ο Τόνι Μπλερ υπέρ “ενός σχεδίου για τον έλεγχο της μετανάστευσης”
Συντάκτης: Eidisis.grΟ πρώην πρωθυπουργός του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας Τόνι Μπλερ συνέστησε σήμερα στον νέο πρωθυπουργό του κόμματός του Κιρ Στάρμερ να προετοιμάσει «ένα σχέδιο για τον έλεγχο της μετανάστευσης» και να δημιουργήσει μια ψηφιακή ταυτότητα, μια ιδέα που απέρριψε η κυβέρνηση.
Κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε περιοχές της ρωσικής περιφέρειας Βορόνεζ μετά από την επίθεση ουκρανικού drone
Συντάκτης: Eidisis.grΚατάσταση έκτακτης ανάγκης επιβλήθηκε σε περιοχές της περιφέρειας Βορόνεζ μετά την πρόκληση φωτιάς σε μία αποθήκη, από την επίθεση ουκρανικού drone, ανέφερε σήμερα ο Αλεξάντερ Γκούσεφ κυβερνήτης της δυτικής περιφέρειας που συνορεύει με την Ουκρανία.
Ιταλία: Γερουσιαστής της Λέγκα ζητά να μετατραπεί σε «σύσταση» η υποχρέωση εμβολιασμού των ανηλίκων – Αντίθετοι οι παιδίατροι
Συντάκτης: Eidisis.grΟ γερουσιαστής της Λέγκα Κλάουντιο Μπόργκι, με τροπολογία που κατέθεσε στο Κοινοβούλιο της Ρώμης, ζητά να μετατραπεί σε «σύσταση» η υποχρέωση που προβλέπεται από τον νόμο, να εμβολιάζουν οι γονείς τα παιδιά τους, κατά δέκα ασθενειών.
Βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία: Άνοιξαν οι κάλπες για τον καθοριστικό 2ο γύρο της αναμέτρησης
Συντάκτης: Eidisis.grΆνοιξαν στις 08:00 (τοπική ώρα· στις 09:00 ώρα Ελλάδας) στη μητροπολιτική Γαλλία τα εκλογικά τμήματα για τον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών, αναμέτρηση που χαρακτηρίζεται ιστορική, στην οποία ενδέχεται να αναδειχθεί νικήτρια η άκρα δεξιά, ωστόσο επικρατεί αβεβαιότητα όσον αφορά το κατά πόσο θα μπορέσει να εξασφαλίσει απόλυτη πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση και κατά συνέπεια τη δυνατότητα να σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση της χώρας.
11 νεκροί από κατολισθήσεις στο Νεπάλ έπειτα από ισχυρές βροχοπτώσεις
Συντάκτης: Eidisis.grΙσχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν κατολισθήσεις και ξαφνικές πλημμύρες στο Νεπάλ με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 11 άνθρωποι τις τελευταίες 36 ώρες, ενώ αποκλείστηκαν τομείς-κλειδιά του οδικού δικτύου, ανακοίνωσαν οι αρχές σήμερα.
3 παιδιά νεκρά από πυρκαγιά σε σπίτι στην Αυστραλία – Ανθρωποκτονία από πρόθεση, λέει η αστυνομία
Συντάκτης: Eidisis.grΤρία παιδιά, ανάμεσά τους κοριτσάκι δέκα μηνών, έχασαν τη ζωή τους όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε σπίτι στο Σίδνεϊ τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (τοπική ώρα· χθες το απόγευμα ώρα Ελλάδας), υπόθεση την οποία η αστυνομία της Αυστραλίας γνωστοποίησε ότι αντιμετωπίζει ως τριπλή ανθρωποκτονία από πρόθεση.
Ο Μπολσονάρου εύχεται να επιστρέψει στην εξουσία ο Τραμπ
Συντάκτης: Eidisis.grΟ ακροδεξιός πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου διαβεβαίωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον οπαδών του χθες Σάββατο πως δεξιές δυνάμεις κερδίζουν έδαφος σε διεθνές επίπεδο, φέροντας ως παραδείγματα την Ιταλία και τη Γαλλία, κι εξέφρασε την ελπίδα του πως ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα επιστρέψει στον Λευκό Οίκο όταν διεξαχθούν οι εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.
Βαρκελώνη: Διαδήλωση κατά του υπερτουρισμού με το σύνθημα «Φτάνει! Ας βάλουμε όρια στον τουρισμό»
Συντάκτης: Eidisis.grΧιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στην Βαρκελώνη κατά του υπερτουρισμού στην πρωτεύουσα της Καταλωνίας, καθώς η οργή αυξάνεται στην Ισπανία που αποτελεί τον δεύτερο τουριστικό προορισμό παγκοσμίως.
Με το σύνθημα «Φτάνει! Ας βάλουμε όρια στον τουρισμό», οι διαδηλωτές ζήτησαν αλλαγή του οικονομικού μοντέλου για την πόλη, πρώτο τουριστικό προορισμό της Ισπανίας.
ΕΕ – Ζ.Μπορέλ: «Η ΕΕ απορρίπτει τις προσπάθειες του οργανισμού τουρκογενών κρατών να νομιμοποιήσει την τουρκοκυπριακή αποσχιστική οντότητα,, ως παρατηρητή στον οργανισμό»
Συντάκτης: Eidisis.gr«Η Ευρωπαϊκή Ένωση απορρίπτει τις προσπάθειες του οργανισμού τουρκογενών κρατών να νομιμοποιήσει την τουρκοκυπριακή αποσχιστική οντότητα, τη λεγόμενη, διεθνώς μη αναγνωρισμένη, «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου», ως παρατηρητή στον οργανισμό τουρκογενών κρατών» τονίζει ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ σημειώνοντας ότι αυτή η απόφαση, εν αναμονή της επικύρωσης των μελών του οργανισμού, είναι λυπηρή και έρχεται σε αντίθεση με το γεγονός ότι αρκετά μέλη του εξέφρασαν σθεναρή υποστήριξη στην αρχή της εδαφικής ακεραιότητας και στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.