Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα ότι χθες Κυριακή κατέστρεψαν δυο drones των Χούθι σε περιοχές ελεγχόμενες από το κίνημα ανταρτών στην Υεμένη, προσθέτοντας πως συμμαχικές δυνάμεις κατέρριψαν ακόμη δυο τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα πάνω από τον Κόλπο του Άντεν.
Κόσμος
Οι ΗΠΑ λένε πως καταστράφηκαν 4 drones των Χούθι τις Υεμένης σε 24 ώρες
Συντάκτης: Eidisis.grΟ νέος υπουργός Αμυνας της Βρετανίας υποσχέθηκε από την Οδησσό νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο
Συντάκτης: Eidisis.grΟ νέος υπουργός Αμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Τζον Χίλι υποσχέθηκε την προμήθεια περισσότερων συστημάτων πυροβολικού, πυρομαχικών και πυραύλων στην Ουκρανία, τονίζοντας την συνέχεια στην υποστήριξη του Λονδίνου προς το Κίεβο κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην Οδησσό.
Γαλλία-Εκλογές: Ραφαέλ Γκλυκσμάν: «Πρέπει τώρα να ενεργήσουμε ως ενήλικες τώρα»
Συντάκτης: Eidisis.grΟ Ραφαέλ Γκλυκσμάν, ευρωβουλευτής της κεντροαριστεράς, επικεφαλής της σοσιαλιστικής λίστας στις ευρωεκλογές, δήλωσε ότι η Γαλλία πρέπει να βρει την ηρεμία μετά την νίκη του Νέου Λαϊκού Μετώπου μετά τον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών.
Γαλλία-Εκλογές: «Η αριστερή συμμαχία πρέπει να κυβερνήσει», δηλώνει ο επικεφαλής της Ανυπότακτης Γαλλίας
Συντάκτης: Eidisis.grΟ Εμανουέλ Μακρόν πρέπει να παραδεχθεί ήττα στις βουλευτικές εκλογές και να αναθέσει στο Νέο Λαϊκό Μέτωπο να σχηματίσει κυβέρνηση, δήλωσε ο επικεφαλής της παράταξης Ανυπότακτη Γαλλία Ζαν-Λυκ Μελανσόν.
Τυχόν συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στην Γάζα θα πρέπει να επιτρέπει στο Ισραήλ να επαναλάβει τις εχθροπραξίες μέχρι την επίτευξη των πολεμικών του στόχων (Νετανιάχου)
Συντάκτης: Eidisis.grΤυχόν συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στην Γάζα θα πρέπει να επιτρέπει στο Ισραήλ να επαναλάβει τις εχθροπραξίες μέχρι την επίτευξη των πολεμικών του στόχων, προειδοποίησε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, καθώς αναμένεται η επανάληψη των διαπραγματεύσεων για τον τερματισμό του πολέμου στην Λωρίδα της Γάζας.
Ουκρανία: Η Ολλανδία θα αρχίσει χωρίς καθυστέρηση την παράδοση 24 αεροσκαφών F-16 στο Κίεβο
Συντάκτης: Eidisis.grΗ Ολλανδία θα αρχίσει χωρίς καθυστέρηση την προμήθεια αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία, υποσχέθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Κάσπαρ Φέλντκαμπ κατά την διάρκεια επίσκεψης το σαββατοκύριακο στο Κίεβο.
Ισραήλ-Γάζα: Η Χαμάς δέχεται διαπραγματεύσεις για τους ομήρους και χωρίς μόνιμη κατάπαυση του πυρός-Ο αρχηγός της CIA στο Κάιρο αυτήν την εβδομάδα
Συντάκτης: Eidisis.grΗ Χαμάς δέχεται να διαπραγματευθεί για την τύχη των ομήρων και την απελευθέρωση παλαιστινίων κρατουμένων εν τη απουσία μόνιμης κατάπαυσης του πυρός, δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος του κινήματος που διοικεί την Λωρίδα της Γάζας.
Βρετανία-Μεσανατολικό: Το παλαιστινιακό κράτος είναι ένα “αδιαμφισβήτητο δικαίωμα” ως μέρος μιας ειρηνευτικής διαδικασίας, λέει ο Κιρ Στάρμερ
Συντάκτης: Eidisis.grΗ αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης ως μέρος μιας ειρηνευτικής διαδικασίας για τη Μέση Ανατολή αποτελεί ένα «αδιαμφισβήτητο δικαίωμα», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ στον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό Μαχμούντ Αμπάς.
Βουλγαρία-BTA: Η θερινή περίοδος ξεκίνησε καλά, λέει ο υπουργός Τουρισμού
Συντάκτης: Eidisis.gr«Η θερινή τουριστική περίοδος ξεκίνησε καλά, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία για τον Ιούνιο έχουμε σχεδόν ένα εκατομμύριο καταχωρίσεις τουριστών», δήλωσε σήμερα ο υπηρεσιακός υπουργός Τουρισμού της Βουλγαρίας Έβτιμ Μιλόσεφ, στην κρατική τηλεόραση της χώρας.
Βρετανία: Ο Τόνι Μπλερ υπέρ “ενός σχεδίου για τον έλεγχο της μετανάστευσης”
Συντάκτης: Eidisis.grΟ πρώην πρωθυπουργός του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας Τόνι Μπλερ συνέστησε σήμερα στον νέο πρωθυπουργό του κόμματός του Κιρ Στάρμερ να προετοιμάσει «ένα σχέδιο για τον έλεγχο της μετανάστευσης» και να δημιουργήσει μια ψηφιακή ταυτότητα, μια ιδέα που απέρριψε η κυβέρνηση.