espa pkm

Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2026, 11:05:06 μμ

Κόσμος

Κάτι που ίσως καταμαρτυρά τη νεαρή ηλικία των περισσότερων “πολεμιστών” – Την ίδια ώρα χιλιάδες συμπατριώτες τους αγωνιούν και πασχίζουν να βρουν τρόπο διαφυγής από τη χώρα

Το γύρο του διαδικτύου κάνουν ορισμένα βίντεο που δείχνουν μαχητές του πολιτικο-θρησκευτικού κινήματος να διασκεδάζουν σε λούνα παρκ, γιορτάζοντας τη «νίκη» τους στον πόλεμο ενάντια της Δύσης.

Ελβετοί ερευνητές υπολόγισαν έναν νέο αριθμό-ρεκόρ ψηφίων του διάσημου αριθμού «π».

Με τη βοήθεια ενός υπερυπολογιστή που έκανε υπολογισμούς επί 108 μέρες και εννέα ώρες, βρήκαν 62,8 τρισεκατομμύρια ψηφία, έναντι περίπου 50 τρισεκατομμυρίων που ήταν το προηγούμενο ρεκόρ του 2020 και το οποίο είχε πάρει υπερτριπλάσιο χρόνο για να βρεθεί.

Ο ακόμη προσωρινός απολογισμός του σεισμού 7,2 βαθμών ο οποίος έπληξε το Σάββατο την νοτιοδυτική Αϊτή έγινε ακόμη βαρύτερος χθες Δευτέρα, φθάνοντας τους 1.419 νεκρούς και τους 6.900 και πλέον τραυματίες.

O εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε: «Θα αναγνωρίσουμε μια κυβέρνηση των Ταλιμπάν παρά μόνο αν το ισλαμιστικό κίνημα σέβεται τα δικαιώματα των γυναικών και απορρίπτει τους τρομοκράτες»

Και συνέχισε ο ο Νεντ Πράις, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Σε ό,τι αφορά τη θέση μας έναντι της οποιαδήποτε μελλοντικής κυβέρνησης στο Αφγανιστάν αυτή θα εξαρτηθεί από τη συμπεριφορά αυτής της κυβέρνησης.

Σε δηλώσεις του ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν “υποστήριξε σθεναρά” σήμερα την απόφασή του για την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν, παρά το γεγονός ότι οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την Καμπούλ.

Δευτέρα, 16 Αυγούστου 2021 23:57

Τουρκία – Πλημμύρες: Στους 77 οι νεκροί (vid)

Συντάκτης:

Οι πλημμύρες που έπληξαν την περασμένη εβδομάδα τη βόρεια Τουρκία προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 77 ανθρώπων

σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές, οι οποίες συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό δεκάδων ανθρώπων που φέρονται ως αγνοούμενοι.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν συζήτησαν για την κατάσταση στο Αφγανιστάν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν σήμερα

Συμφώνησαν να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις με την Κίνα, το Πακιστάν και τον Οργανισμό ΗνωμένωνΕθνών, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείοΕξωτερικών.

Οι πρεσβευτές των χωρών του ΝΑΤΟ θα πραγματοποιήσουν αύριο, Τρίτη, έκτακτη συνεδρίαση για να συζητήσουν την κατάσταση στο Αφγανιστάν

όπου οι χώρες της Δύσης προσπαθούν να επιταχύνουν τις επιχειρήσεις απομάκρυνσης των πολιτών τους, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Συμμαχίας.

Το υπουργείο Υγείας της Κύπρου ανακοίνωσε σήμερα τις τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο της πανδημίας

Για σήμερα Δευτέρα 16/8, ανακοινώθηκαν 381 νέα κρούσματα και 5 θάνατοι.

234 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 85 σε σοβαρή κατάσταση.

Η κινητοποίηση συνεχίζεται σήμερα στο βόρειο Μαρόκο προκειμένου να τεθούν υπό έλεγχο οι φωτιές που έχουν καταστρέψει περισσότερα από 7.000 στρέμματα δάσους μέσα σε τρεις ημέρες, ανακοίνωσαν οι αρχές

Περισσότεροι από 500άνθρωποι, ανάμεσά τους πυροσβέστες και άνδρες του στρατού “συνεχίζουν να επιχειρούν για την κατάσβεση των πυρκαγιών αυτών”, δήλωσε ο αρχηγός του εθνικού Κέντρου διαχείρισης των δασικών κινδύνων από την κλιματικήαλλαγή, Φουάντ Ασαλί