espa pkm

Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2026, 11:05:07 μμ

Κόσμος

Η ρουκέτα αντιμετωπίστηκε επιτυχώς από τις ισραηλινές δυνάμεις αντιαεροπορικής άμυνας

Σειρήνες ακούστηκαν στα νότια της χώρας σήμερα Δευτέρα μετά την εκτόξευση μιας ρουκέτας από τη Λωρίδα της Γάζας, της πρώτης από τον πόλεμο 11 ημερών μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων τον Μάιο.

Δεν γνωρίζουμε εάν πρόκειται για τυχαίο περιστατικό ή εάνοι Ταλιμπάν αποσκοπούν στην κατάληψη του αεροδρομίου

Νέα κρίση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, από όπου εκατοντάδες Αφγανοί επιχειρούν να διαφύγουν στο εξωτερικό, με τα αεροπλάνα που μεταφέρουν τις διπλωματικές αποστολές των δυτικών κρατών.

Η κοινοβουλευτική ομάδα των Πρασίνων ζήτησε μάλιστα ειδική συνεδρίαση του κοινοβουλευτικού οργάνου που είναι αρμόδιο για τις μυστικές υπηρεσίες

«Χρειαζόμαστε σαφήνεια ως προς το ποιες πληροφορίες ήταν διαθέσιμες στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση για την κατάσταση στο Αφγανιστάνκαι αν υπήρχαν δικές μας πληροφορίες ή βασιζόμασταν σε πληροφορίες άλλων μυστικών υπηρεσιών.

Στην ατζέντα του έκτακτου συμβουλίου Εσωτερικών Υποθέσεων, το οποίο θα διεξαχθεί την Τετάρτη ψηφιακά, βάζουν οι MED-5 την κατάσταση στο Αφγανιστάν, αναφέρεται σε ανακοίνωση Τύπου

Οι 5 μεσογειακές χώρες ζητούν με επιστολή που έστειλε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου, ο Νότης Μηταράκης, προς τον πρόεδρο του Συμβουλίου, τον σλοβένο υπουργό Εσωτερικών ΑλέςΧόις, να συζητηθούν «οι έκτακτες συνθήκες στο Αφγανιστάν» και «οι επιπτώσεις που πιθανόν θα έχουν στο μεταναστευτικό στις χώρες υποδοχής» και «σε ολόκληρη την ΕυρωπαϊκήΈνωση».

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκατοντάδες άνθρωποι βρίσκονται από χθες, Κυριακή, στο αεροδρόμιο και μερικές φορές πηδούν πάνω από τα εμπόδια στις πύλες προσπαθώντας να μπουν σε αεροπλάνα που αναχωρούν

Δευτέρα, 16 Αυγούστου 2021 13:22

Τουρκία: 70 νεκροί από τις πλημμύρες (video)

Συντάκτης:

Παράλληλα αγνοούνται ακόμη 47 άνθρωποι

Συνεχίζουν να αυξάνονται οι απώλειες από τις καταστροφικές πλημμύρες στον βορρά της Τουρκίας, κοντά στις ακτές της Μάυρης Θάλασσας, όπου οι αριθμοί των νεκρών έχουν φτάσει τους 70 ενώ οι αρχές αναφέρουν ότι αγνοούνται τουλάχιστον 47 ακόμη.

Ο γιατρός κατηγορείται για λογοκλοπή στο παρελθόν

Στο στόχαστρο έχει βρεθεί ένας εκ των καλύτερων ιολόγων της Κίνας και πιο συγκεκριμένα ο Τζανγκ Γουενχόνγκ, ο οποίος κατέκρινε τον τρόπο με τον οποίο προσπάθησε η Κίνα να αντιμετωπίσει την πανδημία, τον λεγόμενο “μηδέν Covid”.

Η εμπειρία του βέβαια δεν ήταν ευχάριστη – Στο τέλος της διαδρομής «κόλλησε» και συνελήφθη από τις αρχές του αεροδρομίου.

Πρώτον, δεν μας προξενεί καμία εντύπωση ότι το συγκεκριμένο περιστατικό συνέβη στη Ρωσία, δεδομένου της γνωστής εκτίμησης των Ρώσων στις… τρέλες.

Η έξαρση και η υποτονική εκστρατεία εμβολιασμού αναζωπύρωσαν τις πιέσεις στον πρωθυπουργό της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον, ο οποίος θα πρέπει να προκηρύξει εκλογές πριν από τον Μάιο του 2022

Η μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, το Σίδνεϊ, κατέγραψε σήμερα την πιο πολύνεκρη ημέρα της πανδημίας του νέου κορονοϊού, καθώς μέλη των ενόπλων δυνάμεων και αστυνομικοί στήνουν οδοφράγματα για να περιοριστούν οι μετακινήσεις των πολιτών, ενώ στους κατοίκους της Μελβούρνης επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα και άλλες δύο εβδομάδες λοκντάουν εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων.

Το 70,3% του ενήλικου πληθυσμού στην Κύπρο είναι πλήρως εμβολιασμένο έναντι της νόσου Covid-19, ενώ ποσοστό 76,6% έχει λάβει τουλάχιστον την 1η δόση (αυτό το ποσοστό δείχνει ουσιαστικά το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων συν αυτών που έχουν λάβει μόνο μια δόση)