espa pkm

Τρίτη, 21 Απριλίου 2026, 5:51:24 πμ

Κόσμος

Για διπλωματική απομόνωση του Ισραήλ λόγω της ανθρωπιστικής καταστροφής στην Γάζα και των απειλών για προσάρτηση της Δυτικής Όχθης προειδοποιεί το Τελ Αβίβ ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας πριν από την αναχώρησή του για το Ισραήλ.

Τουλάχιστον 23 άτομα τραυματίστηκαν το βράδυ της Τετάρτης, όταν ένα μηχάνημα διασκέδασης κατέρρευσε εν ώρα λειτουργίας σε λούνα παρκ στην περιοχή Al Hada, στην πόλη Ταΐφ της Σαουδικής Αραβίας.

Οι αρχές του Πεκίνου παραδέχθηκαν σήμερα ότι ήταν ανεπαρκώς προετοιμασμένες για να αντιμετωπίσουν τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν την πόλη και που προκάλεσαν εκεί τον θάνατο 44 ανθρώπων –και συνολικά τουλάχιστον 60 στη βόρεια Κίνα– ενώ συνεχίζει να αγνοείται η τύχη 9 άλλων, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ζητά να ασκηθεί πίεση επί της Ρωσίας για να αναγκασθεί να βάλει τέλος στον πόλεμο. «Θεωρώ ότι η Ρωσία μπορεί να πιεσθεί για να βάλει τέλος στον πόλεμο αυτόν.

Ο Σουηδός πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον ζήτησε σήμερα από την ΕΕ να παγώσει το εμπορικό σκέλος της συμφωνίας σύνδεσης με το Ισραήλ, καθώς η χώρα δεν εκπληρώνει ούτε τις βασικές της υποχρεώσεις στη Λωρίδα της Γάζας, όπου εκτυλίσσεται ανθρωπιστική καταστροφή.

«Η κατάθεση του νομοσχεδίου με το οποίο η εκπροσώπηση της Ιεράς Μονής στην Ελλάδα αποκτά νομική προσωπικότητα ήταν η στιγμή που η ελπίδα επέστρεψε διότι η Ιερά Μονή Σινά αποτέλεσε σημείο ενότητας του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας».

Τουλάχιστον 16 πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου ακυρώθηκαν σήμερα, μία ημέρα αφότου προβλήματα στο σύστημα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας της Βρετανίας προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση σε πολλά αεροδρόμια της χώρας.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία εξαπέλυσε πάνω από 300 μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) και οκτώ πυραύλους κατά τη διάρκεια της νύχτας προκειμένου να επιτεθεί στην Ουκρανία.

Έχει έρθει η ώρα να ασκηθεί η μέγιστη πίεση στη Μόσχα, εκτίμησε σήμερα ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Αντρίι Σίμπιχα έπειτα από μια ρωσική επίθεση εναντίον του Κιέβου που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον έξι ανθρώπους και τραυμάτισε δεκάδες άλλους.

Η σύναψη συμφωνίας για το διμεές εμπόριο με τον Καναδά έχει καταστεί «πολύ δύσκολη», μετά την χθεσινή ανακοίνωση του πρωθυπουργού Μαρκ Κάρνι ότι η χώρα του προτίθεται να αναγνωρίσει κράτος της Παλαιστίνης τον Σεπτέμβριο κατά τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, προειδοποίησε σήμερα ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.