Κόσμος
Ένας 18χρονος, ο νεότερος που πέθανε από κορωνοϊό στη Βρετανία
Συντάκτης: Eidisis.grΈνας 18χρονος βρισκόταν ανάμεσα στα 48 θύματα του κορωνοϊού που κατέληξαν μέσα σε ένα 24ωρο στη Βρετανία.
Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον προειδοποίησε τους πολίτες που δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας ότι βάζουν τον εαυτό τους και τους άλλους σε κίνδυνο.
Ο χάρτης της πανδημίας: 14.076 θάνατοι σε όλο τον κόσμο-339.259 επιβεβαιωμένα κρούσματα
Συντάκτης: Eidisis.grΜε ιλιγγιώδεις ρυθμούς αυξάνονται οι θάνατοι και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στον πλανήτη, ο οποίος πλήττεται από την επιδημία του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με στοιχεία του πανεπιστημίου Johns Hopkins, μέχρι σήμερα έχουν επιβεβαιωθεί 339.259 κρούσματα εκ των οποίων τα 81.439 βρίσκονται στην Κίνα.
Ισπανοί γιατροί: Η κρίση του κορωνοϊού είναι ο πόλεμος της γενιάς μας
Συντάκτης: Eidisis.grΓια τις εικόνες και τις καταστάσεις που αντιμετωπίζουν στα νοσοκομεία και τις εντατικές της χώρας μιλούν στην ισπανική εφημερίδα El Pais οι Ισπανοί γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό.
«Η δουλειά είναι τεράστια, εξαντλητική και αγχωτική.
Τζόνσον για κορωνοϊό: Κρίσιμο να εφαρμοστούν τα μέτρα κοινωνικής απομόνωσης
Συντάκτης: Eidisis.grΘανάσης Γκαβός Λονδίνο
Ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον είπε κατά την ημερήσια συνέντευξη Τύπου για τον Covid-19 ότι είναι κρίσιμο ο κόσμος να καταλάβει και να εφαρμόζει τα μέτρα κοινωνικής απομόνωσης που ισχύουν για να καθυστερήσει η εξάπλωση του κορωνοϊού, να δοθεί χρόνος στο εθνικό σύστημα υγείας NHS να προετοιμαστεί καλύτερα και για να σωθούν ζωές.
Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ ο Νίκος Δένδιας
Συντάκτης: Eidisis.grΟι εξελίξεις σχετικά με τον κορωνοϊό και τα ελληνοτουρκικά σύνορα, καθώς και η κατάσταση στη Λιβύη, αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο του αυριανού Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.
Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, οι συνομιλίες των υπουργών Εξωτερικών θα εστιάσουν στις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του ιού Covid-19, με έμφαση στον συντονισμό των προσπαθειών για τον επαναπατρισμό Ευρωπαίων πολιτών, τη συνεργασία για την αντιμετώπιση των συνεπειών του ιού και την εξέταση των γεωπολιτικών επιπτώσεων που αυτός θα επιφέρει.
Κορωνοϊός: 129 νέοι θάνατοι στο Ιράν - 1.685 συνολικά
Συντάκτης: Eidisis.grΜακραίνει συνεχώς η λίστα των θυμάτων του κορωνοϊού στο Ιράν.
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, τις τελευταίες 24 ώρες έχασαν τη ζωή τους ακόμη 129 άνθρωποι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στη χώρα σε 1.685.
Κορωνοϊός: Έκτακτη πτήση επαναπατρισμού από Γεωργία προς Ελλάδα
Συντάκτης: Eidisis.grΈκτακτη ειδική πτήση (Α3 4195) από Τιφλίδα προς Αθήνα μας θα πραγματοποιήσει την Κυριακή, στις 15:25 τοπική ώρα, η Aegean Airlines για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων που βρίσκονται αποκλεισμένοι στη Γεωργία και έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να επιστρέψουν στην Ελλάδα.
Κορωνοϊός: Ανησυχία στη Γερμανία - Όλο και περισσότεροι νέοι στις ΜΕΘ
Συντάκτης: Eidisis.grΤελειώνουν σιγά-σιγά τα ψέματα. Από αυτό το Σαββατοκύριακο θα κριθεί κατά πόσο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα επιβάλει ακόμα περισσότερα περιοριστικά μέτρα κατεβάζοντας σχεδόν σε μηδενικούς ρυθμούς τη δημόσια ζωή. Πιθανή ψήφιση απαγόρευσης της κυκλοφορίας γίνεται πιο επιτατική γιατί παρά τις συστάσεις πολιτικών και γιατρών και τις υποδείξεις της αστυνομίας, παρατηρήθηκαν στη Βαυαρία, που θρηνεί τους περισσότερους νεκρούς, αλλά και σε άλλα ομόσπονδα κρατίδια, κρούσματα απειθαρχίας κυρίως νεαρής ηλικίας ατόμων, που συνωστίζονται σε πάρκα και σε όχθες ποταμών και λιμνών για να «γιορτάσουν» τον ελεύθερο χρόνο τους.
Στα 3.983 τα κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο - 177 νεκροί
Συντάκτης: Eidisis.grΛονδίνο: Θανάσης Γκαβός
Σε υψηλούς τριψήφιους αριθμούς συνεχίζει να κινείται η ημερήσια αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία από το Υπουργείο Υγείας, τα κρούσματα ανέρχονταν στις 9 το πρωί της Παρασκευής στα 3.983, αυξημένα κατά 714.
Κορωνοϊός: Συνολικά 184 νεκροί στην Βρετανία-40 θάνατοι σε 24 ώρες
Συντάκτης: Eidisis.grΛονδίνο: Θανάσης Γκαβός
Ακόμα 40 θάνατοι από τον κορωνοϊό καταγράφηκαν από χθες το απόγευμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανεβάζοντας τον απολογισμό στους 184 νεκρούς.
Οι 39 περιπτώσεις αφορούν νοσοκομεία της Αγγλίας, κυρίως του Λονδίνου, ενώ η Ουαλία ανακοίνωσε τον τρίτο θάνατο ασθενούς, ενός 71χρονου με υποκείμενα προβλήματα υγείας.