espa pkm

Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2026, 6:56:38 μμ

Κόσμος

Ακόμα ένας Παλαιστίνιος έχασε τη ζωή του σήμερα κατά την έβδομη Παρασκευή των διαδηλώσεων στα σύνορα με το Ισραήλ και στην Λωρίδα της Γάζας.

Ο άντρας, ετών 40, έπεσε νεκρός από τα πυρά Ισραηλινών στρατιωτών και με τον θάνατό του ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται στους 5.

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος τραυματίστηκε από πυροβολισμούς σε λύκειο της Καλιφόρνιας, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CBS, επικαλούμενο τις τοπικές αρχές.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες ενας ύποπτος έχει συλληφθεί και είναι υπο κράτηση απο την αστυνομία.

Το καταλανικό κοινοβούλιο ψηφίζει αύριο Σάββατο για τον νέο ηγέτη της περιφέρειας, σε μία νέα προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης έπειτα από την αποπομπή της τελευταίας από τη Μαδρίτη, επτά μήνες μετά την ανεξαρτησία της.
Η νομιμοποίηση της κάνναβης στον Καναδά, που πρόκειται να τεθεί σε ισχύ «μέσα το καλοκαίρι», παρακολουθείται από κοντά από τους συμμάχους της Οτάβα, οι οποίοι μπορεί σύντομα να εμπνευσθούν απ' αυτή, δήλωσε ο ο καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό σε αποκλειστική συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Το μικρό νησί Ούλβα, ένα μαργαριτάρι της Σκωτίας με παρθένες παραλίες, αγοράστηκε από τους πέντε εκ των έξι μόλις συνολικά κατοίκων του, οι οποίοι φοβούνταν ότι θα έπεφτε στα χέρια μεγιστάνων από τη Ρωσία ή τη Μέση Ανατολή.
Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, στις παραμονές των εορτασμών της Ημέρας της Νίκης κατά του ναζισμού, συνέλαβαν ομάδα ατόμων, που ετοίμαζε τρομοκρατική επίθεση κατά την διάρκεια της εκδήλωσης «Αθάνατη Στρατιά» , δήλωσε σε αποκλειστική του συνέντευξη στο πρακτορείο TASS, o Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Όλεγκ Σιρομολότοφ.
Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι στο Αιγαίο. Με Navtex που εξέδωσαν δεσμεύουν το μισό Αιγαίο και μάλιστα για πρώτη φορά θα συμμετέχει και σκάφος του ψευδοκράτους της Κύπρου.

Σύμφωνα με το τουρκικό γενικό επιτελείο, στοιχεία που δημοσιεύουν και τουρκικά ΜΜΕ, η Τουρκία θα κάνει άσκηση έρευνας και διάσωσης με την ονομασία «Θαλάσσιος Λέων» .
Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Αβίγκντορ Λίμπερμαν κάλεσε τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ «να διώξει τους Ιρανούς», την επομένη μιας πρωτοφανούς στρατιωτικής κλιμάκωσης ανάμεσα στο Ισραήλ και στο Ιράν στη Συρία.

Ο Λίμπερμαν επισκέφθηκε την Παρασκευή το τμήμα του Γκολάν που έχει καταληφθεί και προσαρτηθεί από το Ισραήλ.
Πάνω από 300 εκατ. ευρώ αποτιμάται το κόστος των κυλιόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων στους γαλλικούς σιδηροδρόμους σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της SNCF Γκιγιόμ Πεπί, ο οποίος ωστόσο θεωρεί ότι είναι απίθανο οι απεργίες να επεκταθούν και κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

Ηρεμία εξακολουθεί να επικρατεί στη μεθόριο μεταξύ του Λιβάνου και του Ισραήλ, ανακοίνωσε σήμερα η δύναμη του ΟΗΕ για τη διατήρηση της ειρήνης η οποία στρατοπεδεύει στον τομέα, την επομένη των πληγμάτων σε άνευ προηγουμένου εύρος από το Ισραήλ στη γειτονική Συρία.