espa pkm

Σάββατο, 25 Απριλίου 2026, 2:46:00 πμ

Κόσμος

Οι ιρανικές αρχές συνέλαβαν εκατοντάδες ανθρώπους και εκτέλεσαν δεκάδες άλλους, σε άλλο ένα κύμα καταστολής μετά τον πόλεμο των 12 ημερών με το Ισραήλ, σύμφωνα με οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που κατηγορούν την Τεχεράνη ότι σπέρνει τον φόβο για να κρύψει τις αδυναμίες της.

Δέκα έξι διαμερίσματα στη Γαλλία, μεταξύ αυτών το Παρίσι και η περιοχή του, τέθηκαν σήμερα σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού για καύσωνα για αύριο Τρίτη, ανακοίνωσε σήμερα η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας, προβλέποντας πως η ζέστη θα είναι ιδιαιτέρως αποπνικτική στην ευρύτερη περιοχή της γαλλικής πρωτεύουσας.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Εμπορίου Μάρος Σέφκοβιτς ανακοίνωσε σήμερα ότι αύριο θα ταξιδέψει στην Ουάσινγκτον για συνομιλίες σχετικά με σημαντικά εμπορικά θέματα.

«Είμαστε απολύτως επικεντρωμένοι στην επίτευξη ενός θετικού αποτελέσματος», δήλωσε ο Σέφκοβιτς μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέληξε σε «κατ’ αρχήν συμφωνία» με την Ουκρανία όσον αφορά τις μελλοντικές εξαγωγές ουκρανικών αγροτικών προϊόντων, όπως ανέφερε ο Επίτροπος Εμπορίου Μάρος Σέφκοβιτς.

Η Μεσόγειος κατέγραψε χθες Κυριακή την υψηλότερη θερμοκρασία επιφάνειας θαλάσσης που έχει καταγραφεί ποτέ για μήνα Ιούνιο, με μέσο όρο 26,01 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με στοιχεία του ευρωπαϊκού προγράμματος Copernicus που αναλύθηκαν από το Météo-France.

Οι διπλωματικές συζητήσεις με την Ουάσινγκτον δεν μπορούν να ξαναρχίσουν εάν οι ΗΠΑ δεν αποκλείσουν νέα πλήγματα στο Ιράν, δήλωσε σήμερα στο BBC ο Ιρανός υφυπουργός Εξωτερικών Ματζίντ Ταχτ-Ραβανσί.

Αποστάσεις από την πολιτική της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό έλαβε η πρώην καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, υπονοώντας μάλιστα ότι η πρακτική απορρίψεων στα σύνορα συνιστά παραβίαση του ευρωπαϊκού δικαίου.

Το Συμβούλιο της ΕΕ ανανέωσε σήμερα τα περιοριστικά μέτρα της ΕΕ κατά της Ρωσίας, για άλλους 6 μήνες, έως τις 31 Ιανουαρίου 2026.

Το ΝΑΤΟ «πρέπει να καθοδηγείται από την κοινή λογική», δήλωσε ο Λαβρόφ, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στη Χάγη.

Ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ανέφερε πως η απόφαση των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ να ενισχύσουν τις αμυντικές τους δαπάνες ενδέχεται να έχει καταστροφικές συνέπειες, καθώς μπορεί να προκαλέσει τη «κατάρρευσή της Συμμαχίας», όπως μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

Η ρωσική στρατηγική επικεντρώνεται στην αριθμητική υπεροχή, καθώς οι μάχες στο Σούμι intensify. Ο ρωσικός στρατός, εκμεταλλευόμενος το αριθμητικό του πλεονέκτημα, συνεχίζει να προχωρά σε επιθετικές ενέργειες σε διάφορα σημεία του ουκρανικού μετώπου.