Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 5:56:40 πμ

Κόσμος

Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2015 07:50

Δύο επιλογές για την Τουρκία

Συντάκτης:
Το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), που κυβερνάει την Τουρκία 13 χρόνια, υπέστη βαριά ήττα πριν από πέντε μήνες. Μετά τις εκλογές του Ιουνίου η εκλογική βάση του κόμματος και ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου ήταν θετικοί προς την ιδέα να σχηματιστεί κυβέρνηση συνασπισμού αλλά ο πρόεδρος Ρετζ.
Υπάρχει ζωή και μετά την πολιτική για τον Ενρίκο Λέτα, τον κεντροαριστερό πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας, τον οποίο καθαίρεσε από τον θώκο της εξουσίας, τον Φλεβάρη του 2014, ο εσωκομματικός του αντίπαλος Ματέο Ρέντσι.
Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2015 07:50

Οι ΗΠΑ χάνουν την παγκόσμια «αποστολή» τους

Συντάκτης:
Δύο «ανατροπές» σε 48 ώρες; Δεν κρύβει την «απορία και το δέος» που τον κατέλαβαν ο αρθρογράφος της «Washington Post» την περασμένη Πέμπτη με τις δύο απρόοπτες αποφάσεις της κυβέρνησης Μπαράκ Ομπάμα.
Τουλάχιστον 64 άνθρωποι, ανάμεσά τους 28 παιδιά, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών που εξαπέλυσαν η Δαμασκός και η Μόσχα στην επαρχία του Χαλεπίου στο βόρειο τμήμα της Συρίας τις τελευταίες 24 ώρες.
Εντολή στα αεροσκάφη τους να αποφεύγουν τον εναέριο χώρο πάνω από τη Χερσόνησο του Σινά, όπου έγινε η συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους, αποφάσισαν να δώσουν δύο από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείας της Ευρώπης.
Λόγω τεχνικού προβλήματος κατέπεσε πιθανότατα το ρωσικό αεροσκάφος που συνετρίβη το πρωί του Σαββάτου στη Χερσόνησο του Σινά σύμφωνα με την πρώτη επισκόπηση που έγινε στο σημείο της συντριβής.

Εκπρόσωπος των αιγυπτιακών αρχών δήλωσε ότι δεν υπάρχει ένδειξη ότι το αεροπλάνο καταρρίφθηκε από αντάρτες, ωστόσο, ο Γενικός Εισαγγελέας της χώρας έχει ήδη διατάξει έρευνα για τα ακριβή αίτια της συντριβής.
Η τουρκική αστυνομία ενίσχυσε τα μέτρα προστασίας γύρω από τα γραφεία της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Τζουμχουριέτ στην Κωνσταντινούπολη μετά από πληροφορίες που έλαβε περί μιας ενδεχόμενης τζιχαντιστικής επίθεσης, την παραμονή των βουλευτικών εκλογών στην Τουρκία.
Παλαιστίνιος που ήταν οπλισμένος με μαχαίρι σκοτώθηκε από iσραηλινούς φρουρούς σε φυλάκιο περάσματος μεταξύ της Δυτικής Όχθης και του Ισραήλ, ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία.

Σύμφωνα με τους ισραηλινούς, ο παλαιστίνιος, ο οποίος ερχόταν από την Τζενίν και κατευθυνόταν στο Ισραήλ, πλησίασε στο φυλάκιο.
Τουλάχιστον 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 170 τραυματίστηκαν από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα σε νυχτερινό κέντρο της ρουμανικής πρωτεύουσας.

Όπως μεταδίδουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί.
Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015 12:50

Συνετρίβη ρωσικό αεροσκάφος στο Σινά με 224 επιβάτες

Συντάκτης:
Κάιρο
Αεροπορική τραγωδία σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στη Χερσόνησο του Σινά. Αεροσκάφος ρωσικής εταιρείας που εκτελούσε δρομολόγιο από το αιγυπτιακό θέρετρο του Σαρμ ελ Σέιχ στην Αγία Πετρούπολη συνετρίβη, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου.