Κυριακή, 12 Μαΐου 2024, 7:26:40 μμ

Κόσμος

Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015 08:50

Ο μύθος της στρατηγικής διάνοιας του Πούτιν

Συντάκτης:
Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξακολουθεί να μας ξαφνιάζει. Η ρωσική στρατιωτική επέμβαση στον πόλεμο της Συρίας, την οποία ακολούθησε μια συνάντηση στη Μόσχα με τον πρόεδρο της χώρας Μπασάρ αλ Ασαντ, προκάλεσε έκπληξη σε όλον τον κόσμο.
Πριν από μερικές εβδομάδες ο Ιχσάν Γιλμάζ, καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο πανεπιστήμιο Φατίχ της Κωνσταντινούπολης, και αρθρογράφος στην εφημερίδα Zaman, έγραψε ένα άρθρο με τον τίτλο «Η άνοδος του Φασισμού και οι Πρασινοχίτωνες στην Τουρκία».
Έρευνα για τον θάνατο 18χρονου Αφροαμερικανού έχουν ξεκινήσει οι Αρχές του Μιζούρι. Ο νεαρός έχασε τη ζωή του αφού πυροβολήθηκε στο πρόσωπο, στη διάρκεια συμπλοκής με την αστυνομία στο Νόρμαντι, προάστιο του Σεντ Λούις.
Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2015 21:50

Deutsche Welle: Τριγμοί εντός της γερμανικής κυβέρνησης

Συντάκτης:

Tην ώρα που χιλιάδες πρόσφυγες καταφθάνουν στη Γερμανία η διαχείριση του ζητήματος από την καγκελάριο Μέρκελ κλιμακώνει την ένταση μεταξύ των συγκυβερνώντων αδελφών χριστιανικών κομμάτων CDU και CSU.

Πολύ λίγα έχουν γίνει ως προς την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών μετά τον χείμαρρο αποκαλύψεων για τις μαζικές ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις, τονίζουν οι ευρωβουλευτές σε ψήφισμα που υιοθετήθηκε την Πέμπτη -στο πλαίσιο του οποίου καλούν τα κράτη-μέλη της ΕΕ να χορηγήσουν άσυλο στο «βαθύ λαρύγγι» της NSΑ Έντουαρντ Σνόουντεν ως «προασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και να εμποδίσουν την έκδοσή του στις ΗΠΑ.

Ο Πολ Ράιαν εξελέγη πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων την Πέμπτη, διαδεχόμενος τον Τζον Μπένερ, ο οποίος είχε παραιτηθεί αιφνιδίως, έχοντας δεχθεί επικρίσεις για την ήπια τακτική που ακολουθούσε απέναντι στις κυβερνητικές πολιτικής.
Ο Τζον Κίλκοτ, πρόεδρος της Επιτροπής η οποία εδώ και επτά χρόνια εξετάζει τη συμμετοχή της Βρετανίας στον πόλεμο του Ιράκ, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι εκτιμά πως η σχετική πολυαναμενόμενη έκθεση θα δημοσιοποιηθεί στα μέσα του 2016, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος τον κάλεσε να επισπεύσει τη διαδικασία.
Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Κωνσταντινούπολη, από την κατανάλωση νοθευμένου αλκοόλ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Hurriyet.

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα οι υγειονομικές αρχές της πόλης ανακοίνωσαν ότι οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους είχαν καταναλώσει ρακί, το οποίο υποψιάζονται ότι ήταν νοθευμένο με μεθανόλη.
Η κυβέρνηση του Πεκίνου ενέκρινε την χαλάρωση της πολιτικής του ενός παιδιού, που ψηφίστηκε το 1979 και τέθηκε σε εφαρμογή το 1980 για να επιτρέψει στην πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη να ελέγξει τον πληθυσμό της.