Κυριακή, 28 Απριλίου 2024, 1:02:15 μμ

Κόσμος

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015 09:50

Τώρα και ποιητής ο δικτάτορας του Τουρκμενιστάν

Συντάκτης:
Ο Γκουρμπανγκουλί Μπερντιμουχαμέντοφ, ο δικτάτορας του Τουρκμενιστάν, παρουσιάζεται από τα τοπικά και ελεγχόμενα από το καθεστώς ΜΜΕ ως ένας πολυάσχολος ηγέτης που διαπρέπει σε πλήθος δραστηριοτήτων. Είναι λάτρης της ιππασίας, της ποδηλασίας, του ψαρέματος, των θαλάσσιων και των μηχανοκίνητων αθλημάτων ενώ φαίνεται ικανός να διαπρέψει και ως μουσικός καθώς λατρεύει την κιθάρα και το τραγούδι.
Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015 01:50

Συνδρομητική υπηρεσία λανσάρει το YouTube

Συντάκτης:

H Google ανακοίνωσε επισήμως τη φημολογούμενη, εδώ και καιρό, συνδρομητική της υπηρεσία βίντεο, με την επωνυμία YouTube Red. Η υπηρεσία κάνει πρεμιέρα στις 28 Οκτωβρίου και θα κοστίζει 9,99 δολάρια το μήνα.

Δεν θα είναι υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε την Τετάρτη, βάζοντας ένα τέλος στη φημολογία μηνών και ανοίγοντας το δρόμο για την υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον.

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ επισφράγισε μια συμφωνία ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που προβλέπει την χρηματοδότηση πυρηνικών σταθμών στη Βρετανία. Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ελπίζει ότι η επίσκεψη του κινέζου προέδρου στη Βρετανία θα αποτελέσει την απαρχή μιας σειράς επενδύσεων από την ισχυρή οικονομία.

Η Ουγγαρία δεν προτίθεται να ανοίξει οποιονδήποτε διάδρομο για τους πρόσφυγες που προσπαθούν να εισέλθουν από το νότο στη ζώνη Σένγκεν της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ζόλταν Κόβατς έκανε τη δήλωση αυτή έπειτα από μια συνάντηση στη Βιέννη των αρχηγών των αστυνομιών της Κροατίας, της Σλοβενίας, της Αυστρίας και της Ουγγαρίας.

Πολύ κοντά στον σχηματισμό κεντροαριστερής κυβέρνησης φαίνεται ότι βρίσκεται η Πορτογαλία, περίπου ένα μήνα μετά τις βουλευτικές εκλογές στις οποίες ο κεντροδεξιός πρωθυπουργός κέρδισε χωρίς αυτοδυναμία.

Ο πρόεδρος Καβάκο Σίλβα ολοκληρώνει τις επαφές του με τους πολιτικούς αρχηγούς και αναμένεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις του, το αργότερο μέχρι την Πέμπτη.

Οι υπουργοί Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συνεδριάσουν εκτάκτως στις 9 Νοεμβρίου με αντικείμενο συζήτησης την προσφυγική κρίση, ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Λουξεμβούργου η οποία ασκεί την προεδρία της ΕΕ για το τρέχον εξάμηνο.

Φωτιά ξέσπασε, την Τετάρτη, σε ένα από τα κέντρα υποδοχής προσφύγων, στην πόλη Μπρέζιτσε της Σλοβενίας, προκαλώντας ζημιές στα 2/3 του καταυλισμού που έχει στηθεί στην περιοχή, όπως μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.
Σάλο έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπένιαμιν Νετανιάχου σε σιωνιστικό συνέδριο ότι ο Αδόλφος Χίτλερ δεν ήθελε να εξοντώσει τους εβραίους, ήθελε απλά να τους απελάσει και ότι ήταν ο Μεγάλος Μουφτής της Ιερουσαλήμ εκείνος που τον έπεισε για την εξόντωσή τους.
Στρατιωτικό αεροσκάφος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ συνετρίβη σε αγροτική περιοχή, στο Φενς του Κέμπριτζσαϊρ, στην Ανατολική Αγγλία.

Πέραν του ότι πρόκειται μαχητικό F/A-18, δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες ούτε είναι γνωστό εάν υπάρχουν θύματα.