Κυριακή, 28 Απριλίου 2024, 11:54:05 πμ

Κόσμος

Δύο κινέζοι διπλωμάτες σκοτώθηκαν και ένας ακόμα τραυματίστηκε σε ένοπλη επίθεση που πραγματοποίησε κινέζος πολίτης σε εστιατόριο στις Φιλιππίνες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο αναπληρωτής Γενικός Πρόξενος και αξιωματούχος του οικονομικού τμήματος του προξενείου της Κίνας στην πόλη Τσεμπού των Φιλιππίνων σκοτώθηκαν, ενώ ο πρόξενος τραυματίστηκε στη διάρκεια της επίθεσης.
Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών προειδοποίησε ότι δεν θα πρέπει η προσφυγική κρίση να οδηγήσει σε αναζωπύρωση των εντάσεων στα Βαλκάνια.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο, ο Φρανκ-Βέλτερ Σταϊνμάγερ είπε: «Πρέπει να εξασφαλίσουμε, πρώτα από όλα, ότι το κύμα των προσφύγων δεν θα μεταφέρει νέες συγκρούσεις σε μία περιοχή όπου έχουμε εργαστεί τόσο σκληρά τα τελευταία χρόνια για να ηρεμήσουν οι διαμάχες μετά την διάσπαση της Γιουγκοσλαβίας».
Ινκόγκνιτο βρέθηκε στη Μόσχα ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ την Τρίτη, για να συνομιλήσει με τον ρώσο πρόεδρο για τις επιδρομές στη Συρία.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν συνομίλησε με τον Άσαντ για «τη μάχη εναντίον των τρομοκρατικών ομάδων» και τη «συνέχιση των ρωσικών επιδρομών» σε συντονισμό με τις συριακές δυνάμεις.
Ο Τζο Μπάιντεν δεν έχει ακόμη ανακοινώσει εάν θα διεκδικήσει τελικά τη προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών. Η προεκλογική εκστρατεία του ωστόσο και ένας άτυπος εμφύλιος με τη Χίλαρι Κλίντον, τη βασικότερη μέχρι στιγμής αντίπαλό του - εάν αποφασίσει να μπει στην κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών - έχει αρχίσει να «σιγοβράζει».
Με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς αναμένεται να συναντηθεί στη Δυτική Όχθη ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν την Τετάρτη, την επομένη των συναντήσεων που είχε με τους ισραηλινούς ηγέτες τους οποίους προειδοποίησε να μην κάνουν υπερβολική χρήση βίας, εν μέσω των διεθνών προσπαθειών να τερματιστεί μία μακρά περίοδος βίας Ισραηλινών και Παλαιστινίων.
Παρά τα βέλη κριτικής που δέχεται η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ από το εσωτερικό του κόμματός της για το χειρισμό του προσφυγικού, μέλη του CDU εμφανίζονται ικανοποιημένα σε δημοσκόπηση.

Οκτώ στους δέκα δηλώνουν ευχαριστημένοι από την πολιτική της, ενώ επίσης οκτώ στους δέκα θέλουν να μείνει στην καγκελαρία και για τέταρτη θητεία.
«Τώρα γνωρίζω τί σημαίνει να είναι κανείς απελπισμένος! Δεν υπάρχουν άλλα λόγια: η Τουρκία κατευθύνεται ολοταχώς προς την καταστροφή. Ακόμη και μετά από την τελευταία τραγωδία στην Άγκυρα, δεν άλλαξε τίποτα.

Ενα υπέροχο ταξίδι σε κάθε γωνιά του πλανήτη μέσα σε 1,5 λεπτό παρουσίασε η WWF, σε συνεργασία με την Ad Hoc Films.

Η ομοφριά της φύσης σε όλο της το μεγαλείο.
Τέσσερις βάρκες με 140 πρόσφυγες πιθανότατα από τη Συρία, μεταξύ των οποίων και παιδιά, έφθασαν την Τετάρτη τα ξημερώματα στη Βρετανική Βάση Ακρωτηρίου στην Κύπρο. Είναι η πρώτη φορά που πρόσφυγες φθάνουν απευθείας σε περιοχή που θεωρείται βρετανικό έδαφος.
Ινκόγκνιτο βρέθηκε στη Μόσχα ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ την Τρίτη, για να συνομιλήσει με τον ρώσο πρόεδρο για τις επιδρομές στη Συρία.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν συνομίλησε με τον Άσαντ για «τη μάχη εναντίον των τρομοκρατικών ομάδων» και τη «συνέχιση των ρωσικών επιδρομών» σε συντονισμό με τις συριακές δυνάμεις.