Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024, 12:32:01 πμ

Κόσμος

Σάββατο, 29 Αυγούστου 2015 09:00

Η Τουρκία σε αχαρτογράφητα νερά

Συντάκτης:
Δύσκολη εποχή για κάλπες. Η Τουρκία εισέρχεται σε αχαρτογράφητα νερά, με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να προκηρύσσει πρόωρες εκλογές, αφού το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) απέτυχε να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού πριν από τη λήξη της προθεσμίας που όριζε το σύνταγμα, στις 23 Αυγούστ.
Σάββατο, 29 Αυγούστου 2015 09:00

Βαρβαρότητα στο όνομα του Αλλάχ

Συντάκτης:
«Εγκλημα πολέμου» το περιγράφει η UNESCO. Με σοκ και δέος βλέπουν το βίντεο της καταστροφής των αρχαιοτήτων στην Παλμύρα οι πολιτισμένοι άνθρωποι όπου Γης. Διότι οι άγριοι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) δεν αποκεφαλίζουν μόνο ανθρώπους με φρικτά βασανιστήρια.
Σάββατο, 29 Αυγούστου 2015 09:00

Το χρέος, ο Καλβίνος και ο Θωμάς Ακινάτης

Συντάκτης:
Δημοσιονομική πειθαρχία, επιτόκια, ελάφρυνση χρέους: οικονομικοί όροι με τους οποίους βομβαρδίζονται καθημερινά οι πολίτες της Ευρώπης. Ο γάλλος υπουργός Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν τους προσέδωσε πρόσφατα ακόμη μία διάσταση, τη θρησκευτική. Συγκεκριμένα, όπως σχολίασε σε ένα συνέδριο διπλωματών στο.
Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2015 19:50

Υπουργός με μαντήλα για πρώτη φορά στην Τουρκία

Συντάκτης:
Για πρώτη φορά στην ιστορία της μουσουλμανικής, αλλά κοσμικού χαρακτήρα Τουρκίας, γυναίκα που φορά ισλαμική μαντήλα διορίστηκε υπουργός στην υπηρεσιακή κυβέρνηση, η οποία θα οδηγήσει τη χώρα στις πρόωρες κάλπες της 1ης Νοεμβρίου.
Δύο μήνες αφότου υποσχέθηκε περισσότερη διαφάνεια και αποτελεσματικότητα στις οικογένειες των Αμερικανών ομήρων, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα διόρισε έναν «ειδικό απεσταλμένο» του Λευκού Οίκου αρμόδιο για το θέμα.
Να «πατάξει» τους διακινητές προσφύγων και μεταναστών και να βοηθήσει τις πλέον πληγείσες χώρες του Νότου ώστε να διαχειριστούν την κατάσταση «ανθρώπινα», καλεί την Ευρώπη η κυβέρνηση Ομπάμα σημειώνοντας ότι η προσφυγική κρίση είναι η απόδειξη ότι η η βία και η αστάθεια στη βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή λειτουργούν πλέον αποσταθεροποιητικά και για την ίδια την Ευρώπη.
ε ποινή τριετούς φυλάκισης καταδίκασε δικαστήριο της Αιγύπτου τους δημοσιογράφους του δικτύου Αλ Jazeera Μοχάμεντ Φάχμι, Μπάχερ Μοχάμεντ και Πιτερ Γκρεστ (ο τελευταίος έχει απελαθεί στην Αυστραλία και δικάστηκε ερήμην), κρίνοντάς τους ένοχους για «διασπορά ψευδών ειδήσεων» προς υποστήριξη της εκτός νόμου σήμερα Μουσουλμανικής Αδελφότητας.
«Ενα από τα πιο παράξενα πράγματα όσον αφορά την δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου είναι ότι όταν αντιμετωπίζει μια κρίση, η ηγεσία φέρεται δημοσίως σαν να μην έχει συμβεί τίποτα», γράφει το BBC σε ανάλυση για το πολιτικό παρασκήνιο πίσω από την πρόσφατη αναταραχή στο χρηματιστήριο της Λαϊκής Κίνας και την διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση που ακολούθησε.
Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2015 03:50

Ο Πούτιν συμμαχεί με τη ρωσική Εκκλησία

Συντάκτης:
Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία αποτελεί έναν από τους καλύτερους συμμάχους του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, διαπιστώνει ο Βιτάλι Τσεβτσένκο, ανταποκριτής του βρετανικού BBC στη Μόσχα. Οι ήδη στενές σχέσεις μεταξύ τους ισχυροποιήθηκαν κατά τη διαμάχη της Ρωσίας με τη Δύση με αφορμή τις συγκρούσεις στην Ουκρανία, γράφει στη σχετική ανταπόκριση.
Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2015 03:50

Ο παράδεισος των γυμνιστών στη Ν. Γαλλία

Συντάκτης:
Καλώς ήλθατε στον παράδεισο των γυμνιστών. Το Καπ ντ' Αγκντ, στη Νότια Γαλλία, είναι γνωστό ως «πόλη των γυμνών» λόγω της μεγάλης κατασκήνωσης γυμνιστών που δημιουργήθηκε εκεί πριν από 40 χρόνια.