Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 6:22:56 πμ

Κόσμος

Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν εξαιτίας πυρκαγιάς η οποία ξέσπασε σε κέντρο υποδοχής προσφύγων στην πόλη Χέπενχαϊμ, στο δυτικό τμήμα της χώρας, στο ομόσπονδο κρατίδιο της Έσσης, όπως ανακοίνωσε η γερμανική αστυνομία.

Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές πώς προκλήθηκε η πυρκαγιά.

«Οι Έλληνες είναι υπεύθυνοι για τα δεινά στα σύνορα Ουγγαρίας-Σερβίας», υποστήριξε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκορ Όρμπαν. Οι μετανάστες που φθάνουν στα νότια σύνορα της Ουγγαρίας εισέρχονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της Ελλάδας, δήλωσε .

Η περιοχή γύρω από την υποτιθέμενη υπόγεια τοποθεσία ενός τρένου που λέγεται πως είναι γεμάτο με χρυσό και ανεκτίμητα έργα τέχνης τα οποία είχαν λεηλατήσει οι ναζιστές τυλίχθηκε στις φλόγες καθώς οι πολωνικές αρχές πάσχιζαν να κατευνάσουν την υστερία γύρω από την πιθανή ανακάλυψη.
Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2015 09:50

«Μερκελίζω»: το νέο ρήμα της γερμανικής γλώσσας

Συντάκτης:
Η γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ενδέχεται να προσθέσει ακόμη ένα εξαιρετικό επίτευγμα στο πλούσιο και «βαρύ» βιογραφικό της καθώς είναι πιθανό να κατακτήσει και τη γερμανική γλώσσα, πέρα από την πολιτική, με ένα νέο ρήμα ρίζα του οποίου είναι το επίθετό της.
Εκατοντάδες τρακτέρ συγκλίνουν στην γαλλική πρωτεύουσα, από όλες τις κατευθύνσεις, σε διαμαρτυρία των αγροτών για τα οικονομικά μέτρα που τους εμποδίζουν να ανταγωνιστούν τις φθηνότερες αγροτικές εισαγωγές. Οι πομπές με τα τρακτέρ προχωρούν αργά στις εθνικές γύρω από το Παρίσι με στόχο να πραγαμτοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης.
«Βαθύτατα συγκινημένος» από τις φωτογραφίες του νεκρού Αϊλάν Κούρντι, ηλικίας 3 ετών από τη Συρία που εντοπίστηκε στα τουρκικά παράλια, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, μετά το κύμα επικρίσεων που δέχτηκε για το γεγονός ότι η χώρα του δεν εμπλέκεται ενεργά στις προσπάθειες επίλυσης της μεταναστευτικής κρίσης.
Στο αεροσκάφος της Malaysia Airlines που εκτελούσε την πτήση ΜΗ370 ανήκει «μετά βεβαιότητας» το τμήμα φτερού που είχε βρεθεί στο γαλλικό νησί Ρεϊνιόν στον Ινδικό Ωκεανό στα τέλη Ιουλίου, όπως ανακοίνωσαν οι γαλλικές εισαγγελικές αρχές.
Η Τουρκία θα εξακολουθήσει να κρατά ανοιχτές τις πόρτες της στους πρόσφυγες, δήλωσε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, ενώ την ίδια στιγμή ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν εγκαλούσε την Ευρώπη ότι έχει μετατρέψει τη Μεσόγειο σε «νεκροταφείο μεταναστών».
Δεκάδες μετανάστες έχουν ξαπλώσει πάνω στις γραμμές του τρένου σε έναν σταθμό στην ουγγρική πόλη Μπίτσκε διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση των αρχών να μεταφερθούν σε έναν κοντινό καταυλισμό και μία οικογένεια – ένας άνδρας, η γυναίκα του και το μικρό παιδί τους – χρειάστηκε να απομακρυνθούν με τη βία από την αστυνομία.
Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2015 18:50

Η Κούβα ξαναμαθαίνει αγγλικά

Συντάκτης:
Αυξάνεται το ενδιαφέρον για την αγγλική γλώσσα στην Κούβα, ειδικά μετά την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. «Η διδασκαλία των αγγλικών στα σχολεία θα αποτελεί πλέον προτεραιότητα» έγραψε προ ημερών η εφημερίδα Granma, επίσημο όργανο του Κομμουνιστικού Κόμματος.