Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2022, 5:46:10 μμ

Κόσμος

Σάββατο, 11 Οκτωβρίου 2014 09:50

Οι ευθύνες της Δύσης για τον Εμπολα

Συντάκτης:
Καθώς η επιδημία του ιού Εμπολα ξεκληρίζει ολόκληρες κοινότητες στη Δυτική Αφρική, με περισσότερους από 3.800 νεκρούς, τα πρώτα κρούσματα σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες είναι πραγματικότητα. Ζημιά που η Δύση προκάλεσε μόνη στον εαυτό της; Κυβερνητική απραξία, αργές αντιδράσεις, έλλειψη οικονομικο.
Σάββατο, 11 Οκτωβρίου 2014 09:50

Νομπέλ Ειρήνης εν ονόματι των παιδιών

Συντάκτης:
Δύο άξιοι άνθρωποι, που αγωνίζονται για τα δικαιώματα των παιδιών στην εκπαίδευση και την ελευθερία τους από τη σκλαβιά και την καταναγκαστική εργασία, μοιράστηκαν εφέτος το Νομπέλ Ειρήνης. Σε μια διόλου αμφιλεγόμενη βράβευση, που, επιτέλους, χειροκροτήθηκε από όλους, η Νορβηγική Επιτροπή τίμησε μι.
Σάββατο, 11 Οκτωβρίου 2014 09:50

Η κρυφή πυρηνική ατζέντα του Ομπάμα

Συντάκτης:
Απόρησαν πολλοί Αμερικανοί με τη δήλωση την περασμένη Κυριακή του πρώην γερουσιαστή Σαμ Ναν. Σχολίαζε πληροφορίες για κάποια έκθεση που συζητείται «εμπιστευτικά» σε δύο επιτροπές της Γερουσίας και, όπως λέγεται, αφορά το νέο, επισήμως απόρρητο, πρόγραμμα «αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού» του πυρηνικ.
Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014 22:50

14 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Βαγδάτη

Συντάκτης:
Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν στα βόρεια της Βαγδάτης σε συγκρούσεις και επιθέσεις αυτοκτονίας.

Τέσσερις στρατιώτες βρήκαν το θάνατο κοντά στη Μπακούμπα, 60 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της ιρακινής πρωτεύουσας, όταν σιίτες πολιτοφύλακες, πιστοί στην κυβέρνηση, άνοιξαν πυρ εναντίον του στρατιωτικού ασθενοφόρου στο οποίο επέβαιναν.
Είκοσι επτά όμηροι που αιχμαλωτίστηκαν από μαχητές της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ φέτος στο Καμερούν, περιλαμβανομένων 10 κινέζων εργατών, αφέθηκαν ελεύθεροι, ανακοίνωσε σήμερα η προεδρία της χώρας.

Οι κινέζοι εργάτες αιχμαλωτίστηκαν τον Μάιο κοντά την πόλη Ουάζα, 20 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Νιγηρία.
Η Standard & Poor’ s υποβάθμισε την προοπτική της πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας σε «αρνητική» από «σταθερή», επικαλούμενη επιδείνωση στην οικονομική εικόνα της χώρας.

Η S&P διατήρησε την αξιολόγηση της Γαλλίας στο «AA», δύο βαθμίδες κάτω από την υψηλότερη στην κλίμακα επενδυτικού βαθμού.
Στο Μιλάνο θα συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο και ο ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν προκειμένου να συζητήσουν την κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία, στη Σύνοδο Κορυφής.
«Στο Μιλάνο θα συναντηθώ με τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν» είπε ο Ποροσένκο από το Χάρκοβο όπου πραγματοποιεί περιοδεία.
Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014 16:50

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση του Βελγίου

Συντάκτης:
Η νέα κυβέρνηση του Βελγίου, με επικεφαλής τον ηγέτη των γαλλόφωνων Φιλελευθέρων Σαρλ Μισέλ αλλά στην οποία κυριαρχούν τα φλαμανδικά κόμματα, ανέλαβε σήμερα τα καθήκοντά της μετά την ορκωμοσία των υπουργών ενώπιον του βασιλιά Φίλιππου.
Ισλαμαμπάντ

Το εγκώμιο της 17χρονης Μαλάλα Γιουσαφζάι πλέκουν οι εφημερίδες του Πακιστάν μετά τη βράβευσή της με το Νόμπελ Ειρήνης. Εξίσου γρήγορα όμως ήρθαν και οι πρώτες απειλές, με ομάδα που αποσχίστηκε από τους Ταλιμπάν -η οποία και είχε διατάξει τη δολοφονική επίθεση σε βάρος της- να την «προειδοποιεί για κοφτερά μαχαίρια».
Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014 15:50

Το ευρωπαϊκό εμπάργκο έκανε εξωτικό το ρωσικό τραπέζι

Συντάκτης:
Μετά το εμπάργκο στις εισαγωγές τροφίμων από την ΕΕ, με φόντο την ουκρανική κρίση, οι Ρώσοι πρέπει να ξεχάσουν για έναν χρόνο τις ευρωπαϊκές σπεσιαλιτέ (τουλάχιστον, τις αυθεντικές) από το τραπέζι τους.