Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 12:48:52 μμ

Κόσμος

Αστυνομικός στη Νέα Υόρκη που βρισκόταν σε μυστική αποστολή πυροβόλησε και σκότωσε έναν 61χρονο αθώο περαστικό, όταν επιχείρηση για εξάρθωση ομάδας εμπορίου όπλων βγήκε εκτός ελέγχου.

Ο αστυνομικός παρίστανε τον «ενδιαφερόμενο» για να αγοράσει όπλα αλλά βρέθηκε υπό την απειλή όπλου και άνοιξε πυρ σε ύποπτο που προσπαθούσε να διαφύγει.
Σάββατο, 29 Αυγούστου 2015 14:50

Σουαζιλάνδη: Νεκρές 65 κοπέλες

Συντάκτης:
Τη ζωή τους έχασαν 65 νεαρές στη Σουζιλάνδη που μεταφέρονταν -στο πίσω μέρος ανοικτού φορτηγού- στο παλάτι του βασιλιά της χώρας για τον «Χορό των Καλαμιών», στον οποίο κάθε χρόνο κοπέλες χορεύουν γυμνόστηθες μπροστά στον μονάρχη.
Φωτιά ξέσσπασε σήμερα σε συγκρότημα κατοικιών όπου μένουν εργαζόμενοι πετρελαϊκής εταιρίας στη Σαουδική Αραβία.

Από την πυρκαγιά ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του ενώ έχουν τραυματιστεί άλλοι 30 διαφόρων εθνικοτήτων, ανακοίνωσε η υπηρεσία πολιτικής προστασίας.
Σάββατο, 29 Αυγούστου 2015 13:00

Βηρυτός: Μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση

Συντάκτης:
Δεκάδες χιλιάδες Λιβανέζοι κατέβηκαν για δεύτερη φορά στους δρόμους της Βηρυτού για να καταγγείλουν το πολιτικό κατεστημένο, που το θεωρούν διεφθαρμένο και ανίκανο να παράσχει στοιχειώδεις υπηρεσίες στους κατοίκους της χώρας, σε μια από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις που έχουν οργανωθεί ποτέ στην πρωτεύουσα.
Σάββατο, 29 Αυγούστου 2015 09:00

Οι ΗΠΑ, οι τζιχαντιστές και το παιχνίδι της Αγκυρας

Συντάκτης:
Μια δήλωση του εκπροσώπου ενός Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή βορειοδυτικής Πολιτείας την περασμένη Δευτέρα προκάλεσε εντύπωση. Οχι τόσο επειδή το Κογκρέσο βρίσκεται σε καλοκαιρινές διακοπές και, επομένως, (περίπου) δεν τρέχει τίποτε, όσο για το αινιγματικό περιεχόμενο της δήλωσης και τις αντιδράσεις π.
Σάββατο, 29 Αυγούστου 2015 09:00

Η Τουρκία σε αχαρτογράφητα νερά

Συντάκτης:
Δύσκολη εποχή για κάλπες. Η Τουρκία εισέρχεται σε αχαρτογράφητα νερά, με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να προκηρύσσει πρόωρες εκλογές, αφού το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) απέτυχε να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού πριν από τη λήξη της προθεσμίας που όριζε το σύνταγμα, στις 23 Αυγούστ.
Σάββατο, 29 Αυγούστου 2015 09:00

Βαρβαρότητα στο όνομα του Αλλάχ

Συντάκτης:
«Εγκλημα πολέμου» το περιγράφει η UNESCO. Με σοκ και δέος βλέπουν το βίντεο της καταστροφής των αρχαιοτήτων στην Παλμύρα οι πολιτισμένοι άνθρωποι όπου Γης. Διότι οι άγριοι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) δεν αποκεφαλίζουν μόνο ανθρώπους με φρικτά βασανιστήρια.
Σάββατο, 29 Αυγούστου 2015 09:00

Το χρέος, ο Καλβίνος και ο Θωμάς Ακινάτης

Συντάκτης:
Δημοσιονομική πειθαρχία, επιτόκια, ελάφρυνση χρέους: οικονομικοί όροι με τους οποίους βομβαρδίζονται καθημερινά οι πολίτες της Ευρώπης. Ο γάλλος υπουργός Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν τους προσέδωσε πρόσφατα ακόμη μία διάσταση, τη θρησκευτική. Συγκεκριμένα, όπως σχολίασε σε ένα συνέδριο διπλωματών στο.
Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2015 19:50

Υπουργός με μαντήλα για πρώτη φορά στην Τουρκία

Συντάκτης:
Για πρώτη φορά στην ιστορία της μουσουλμανικής, αλλά κοσμικού χαρακτήρα Τουρκίας, γυναίκα που φορά ισλαμική μαντήλα διορίστηκε υπουργός στην υπηρεσιακή κυβέρνηση, η οποία θα οδηγήσει τη χώρα στις πρόωρες κάλπες της 1ης Νοεμβρίου.
Δύο μήνες αφότου υποσχέθηκε περισσότερη διαφάνεια και αποτελεσματικότητα στις οικογένειες των Αμερικανών ομήρων, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα διόρισε έναν «ειδικό απεσταλμένο» του Λευκού Οίκου αρμόδιο για το θέμα.