Κόσμος
Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2016 20:50
Όταν ο Γιούνκερ διαβάζει τη FAZ σε ελληνική ταβέρνα: Tο μενού είναι σε ευρώ...
Συντάκτης: Eidisis.grΗ γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung χρησιμοποίησε τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για την διαφημιστική της καμπάνια που βασίζεται σε διακεκριμένες προσωπικότητες. Και ποιο καταλληλότερο μέρος, σκέφτηκε, να διαβάζει ο λουξεμβούργιος Γιούνκερ την εφημερίδα από μία ταβέρνα πάνω σε ελληνική παραλία;
Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2016 19:50
Επιστροφή στη στράτευση σκέφτονται Ευρωπαίοι που την είχαν καταργήσει
Συντάκτης: Eidisis.grΣκέψεις για επιστροφή στην υποχρεωτική στράτευση φαίνεται πως κάνουν αρκετές ευρωπαϊκές χώρες. Κάποιες υπό τον φόβο της ρωσικής επίθεσης, άλλες υπό την τρομοκρατική απειλή και ορισμένες υπό την πίεση της αύξουσας προσφυγικής ροής, χώρες της Ένωσης, οι οποίες είχαν εγκαταλείψει την τελευταία δεκαετία την υποχρεωτική στράτευση, αλλάζουν σταδιακά γνώμη.
Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2016 19:50
H ώρα της αλήθειας για τον Ραχόι-Δεύτερη, και τελευταία, ευκαιρία
Συντάκτης: Eidisis.grΣτο ισπανικό Κοινοβούλιο προσέρχεται ξανά ο Μαριάνο Ραχόι, ζητώντας για δεύτερη φορά ψήφο εμπιστοσύνης -τουλάχιστον, με πλειοψηφία επί των παρόντων- ώστε να σχηματίσει κυβέρνηση με τους Ciudadanos -διαδικασία που μοιάζει καταδικασμένη να αποτύχει.
Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2016 18:50
Συμφωνία ΗΠΑ-Ρωσίας για τη Συρία βλέπει ο Πούτιν
Συντάκτης: Eidisis.grΚοντά στην επίτευξη μιας συμφωνίας για τη Συρία, παρά τις διαφορές τους όσον αφορά το ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για την επίλυση της σύγκρουσης, βρίσκονται η Ρωσία και οι ΗΠΑ, δήλωσε την Παρασκευή ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στο Bloomberg.
Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2016 18:50
H ώρα της αλήθειας για τον Ραχόι, ενώ όλοι ήδη ψάχνουν ημερομηνία για κάλπες
Συντάκτης: Eidisis.grΣτο ισπανικό Κοινοβούλιο προσέρχεται ξανά ο Μαριάνο Ραχόι, ζητώντας για δεύτερη φορά ψήφο εμπιστοσύνης -τουλάχιστον, με πλειοψηφία επί των παρόντων- ώστε να σχηματίσει κυβέρνηση με τους Ciudadanos -διαδικασία που μοιάζει καταδικασμένη να αποτύχει.
Σε ένα εκατομμύριο υπολογίζει η Αντιπολίτευση τη συμμετοχή των πολιτών στη διαδήλωση κατά του προέδρου της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο.
Οι εικόνες που μετέδωσαν τα διεθνή ειδησεογραφικά και φωτογραφικά πρακτορεία, έδειχναν ασφυκτικά γεμάτους τους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας Καράκας.
Οι εικόνες που μετέδωσαν τα διεθνή ειδησεογραφικά και φωτογραφικά πρακτορεία, έδειχναν ασφυκτικά γεμάτους τους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας Καράκας.
Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2016 16:50
Η Τουρκία αφήνει ελεύθερους 33.838 πρώην κρατούμενους
Συντάκτης: Eidisis.grΕλεύθεροι κυκλοφορούν ήδη 33.838 πρώην κρατούμενοι στις φυλακές τις Τουρκίας, και αναμένεται να ελευθερωθούν και άλλοι, προκειμένου να υπάρξει χώρος για τους νέους κρατούμενους, τους δεκάδες χιλιάδες που έχουν συλληφθεί με την υποψία ότι συνδέονται με την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.
Υπό το βάρος των κακών δημοσκοπικών ευρημάτων βαδίζουν προς τις τοπικές εκλογές του Μεκλεμβούγου-Δυτικής Πομερανίας η γερμανίδα καγκελάριος και η Χριστιανοδημοκρατική Ενωση (CDU). Η Άνγκελα Μέρκελ καταλαμβάνει πλέον την έκτη θέση στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων και βρίσκεται στη μεγαλύτερη δημοσκοπική της πτώση από 5ετίας.
Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2016 15:50
Ερντογάν: Απωθήσαμε την ISIS, αλλά οι Κούρδοι μένουν ανατολικά του Ευφράτη
Συντάκτης: Eidisis.grΟ πρώτος στόχος της Τουρκίας επετεύχθη: Ισλαμικό Κράτος και YPG (η κουρδική πολιτοφυλακή της Συρίας Μονάδες Προστασίας του Λαού) έχουν απωθηθεί από περιοχή στη Βόρεια Συρία. Οι κουρδικές δυνάμεις της Συρίας ωστόσο δεν έχουν ακόμη ικανοποιήσει το αίτημα της Άγκυρας να αποσυρθούν ανατολικά του Ευφράτη, τόνισε ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε νωρίς την Παρασκευή το πρωί.
Ένας νέος τυφώνας, ο Namtheun, o 12ος της εποχής στην Ασία, απειλεί τη νοτιοδυτική Ιαπωνία κι ενώ ο απολογισμός των θυμάτων του προηγούμενου τυφώνα στη βορειοανατολική χώρα ανέρχεται πλέον σε 14 νεκρούς.