Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024, 4:04:21 μμ

Κόσμος

Η κυβέρνηση του Νεπάλ απέκλεισε κάθε πιθανότητα να βρεθούν άλλοι επιζώντες, μια εβδομάδα μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε τη χώρα.

Ο τελευταίος απολογισμός τοποθετεί στους 6.621 τον αριθμό των νεκρών, και υπερδιπλάσιο τον αριθμό των τραυματιών.
Παρασκευή, 01 Μαϊος 2015 09:50

ΗΠΑ - Βιετνάμ: από τον πόλεμο στη συμμαχία

Συντάκτης:
Τόνοι Ναπάλμ, σφαγή αμάχων στο Μάι Λάι, χημικός όλεθρος με τον Πορτοκαλί Παράγοντα, εκατομμύρια νεκροί, άμαχοι και στρατιώτες σε έναν βρώμικο πόλεμο που δεν έλεγε να τελειώσει. Αντιμέτωποι με τη σκοτεινή κληρονομιά του Βιετνάμ, ακριβώς 40 χρόνια μετά την πτώση της Σαϊγκόν, οι Αμερικανοί κάνουν τώρα ενδοσκόπηση και έναν πιο ψύχραιμο και ισορροπημένο απολογισμό για το μεγαλύτερο τραύμα στη σύγχρονη στρατιωτική ιστορία τους.
Από σοβαρά επεισόδια επισκιάστηκαν τα εγκαίνια της Παγκόσμιας Έκθεσης του Μιλάνου που άνοιξε τις πύλες της για έξι μήνες συζητήσεων και εκδηλώσεων για τη γεωργία και τα τρόφιμα.

Ωστόσο τα εγκαίνια στα οποία πολλά βάσιζε ο Ματέο Ρέντσι για να δει την επανεκκίνηση της οικονομίας αμαυρώθηκαν από εκτεταμένα επεισόδια στην πόλη του Μιλάνου.

Ποινικές διώξεις σε βάρος έξι αστυνομικών θα ασκήσει η εισαγγελία της Βαλτιμόρης για τον θάνατο του 25χρονου Φρέντι Γκρέι, που απεβίωσε μία εβδομάδα μετά τη βίαιη σύλληψή του. Σύμφωνα με την εισαγγελέα που ερευνά την υπόθεση, ο θάνατος του Γκρέι οφείλεται σε ανθρωποκτονία και οι διώξεις στρέφονται κατά των αστυνομικών που ενεπλάκησαν στη σύλληψή του.

Την ανάγκη να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του 25χρονου Φρέντι Γκρέι, που πέθανε μία εβδομάδα μετά τη βίαιη σύλληψή του τόνισε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.
Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015 22:50

Guardian: η Βρετανία χρειάζεται αλλαγή

Συντάκτης:
Η Βρετανία χρειάζεται μια νέα κατεύθυνση, γράφει ο «Gurdian» υποστηρίζοντας ανοιχτά τους Εργατικούς στις εκλογές της 7ης Μαΐου. Η οικονομική ανάκαμψη της χώρας είναι εύθραυστη ενώ η κοινωνική συνοχή απειλείται από τις άνισες επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και την συνεχιζόμενη προσπάθεια περιορισμού του Κράτους.
Ξεπερνούν τις 6.100 οι νεκροί από τον σεισμό που ισοπέδωσε περιοχές του Νεπάλ, ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας εκφράζει ανοικτά φόβους ότι τα θύματα μπορεί να ξεπεράσουν και τις 10.000.

Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το πρωί της Παρασκευής στην Κωνσταντινούπολη για να καταγγείλουν την απαγόρευση της πορείας συνδικαλιστικών οργανώσεων που επέβαλαν οι αρχές για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς στην εμβληματική πλατεία Ταξίμ, την οποία έχουν αποκλείσει χιλιάδες αστυνομικοί.

Αντισυνταγματικό έκρινε το «πάγωμα» της τιμαριθμικής αναπροσαρμογής των συντάξεων κατά την διετία 2012/2013 που είχε αποφασιστεί από την κυβέρνηση του Μάριο Μόντι, το ιταλικό Συνταγματικό Δικαστήριο.

Το μέτρο αυτό είχε ληφθεί εξαιτίας των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετώπιζε η χώρα, και αφορούσε τις συντάξεις από 1.400 ευρώ και πάνω.
Τουλάχιστον 1.000 Ευρωπαίοι αγνοούνται ακόμη στο Νεπάλ, ενώ έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος 12 ανθρώπων από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχεδόν μία εβδομάδα μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε τη χώρα.

«Δεν γνωρίζουμε πού βρίσκονται ή πού θα μπορούσαν να βρίσκονται» είπε η επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας της ΕΕ στο Κατμαντού, Ρένσγια Τίρινγκ, μιλώντας στους δημοσιογράφους.