espa pkm

Πέμπτη, 9 Απριλίου 2026, 11:47:40 μμ

Κόσμος

Δύο υπάλληλοι τραυματίστηκαν τα ξημερώματα στο μικρότερο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, το Σαμπιχά Γκιοκτσέν, από έκρηξη άγνωστης μέχρι στιγμής αιτίας.

Το περιστατικό προκάλεσε ισχυρή κινητοποίηση των δυνάμεων ασφαλείας, ενώ το αεροδρόμιο ανέφερε σε σύντομη ανακοίνωσή του πως από το πρωί δεν υπάρχουν προβλήματα με τις πτήσεις.
Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2015 07:50

Ρωσία-Τουρκία: Ρήξη ή λεονταρισμοί και μπίζνες;

Συντάκτης:
«Στο κόκκινο η ένταση», «σχέσεις οργής», «Σουλτάνος και Τσάρος παίζουν με τη φωτιά». Τέτοια λέγονται και γράφονται για την κρίση που έχει ξεσπάσει μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας. Μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα ήρθαν αντιμέτωπες τρεις φορές, με πιο σοβαρή το θερμό επεισόδιο της κατάρριψης ρωσικού βομβαρδιστικού από τουρκικό F-16 στη μεθόριο με τη Συρία.
«Έφυγε» σε ηλικία 92 ετών η «Μαντάμ Κλοντ», κατά κόσμον Φερνάντ Γκριντέ. Υπήρξε η θρυλική μαστροπός που διηύθυνε επί δεκαετίες ένα από τα μεγαλύτερα και πολυτελέστερα δίκτυα πορνείας στη Γαλλία. Απεβίωσε το Σάββατο σε νοσοκομείο της Νίκαιας, όπου νοσηλευόταν τα δύο τελευταία χρόνια.

Νέες αντιδράσεις προκαλεί ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για το προεδρικό χρίσμα, Ντόναλντ Τραμπ, εξαιτίας χυδαίας έκφρασης που χρησιμοποίησε για να περιγράψει την ήττα της Χίλαρι Κλίντον από τον νυν πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στις προκριματικές εκλογές του Δημοκρατικού Κόμματος το 2008.

Στο στόχαστρο της ομάδας χάκερ-ακτιβιστών Anonymous βρίσκεται η Τουρκία. Η οργάνωση πραγματοποίησε κυβερνοεπίθεση κατά τουρκικών ιστοσελίδων την προηγούμενη εβδομάδα, προκαλώντας προβλήματα στη λειτουργία 40.000 τουρκικών ιστοσελίδων.

Τώρα, οι Anonymous απειλούν να «ρίξουν» τα συστήματα, βάσει των οποίων λειτουργούν τα αεροδρόμια, οι τράπεζες και οι κυβερνητικές εγκαταστάσεις της χώρας καθώς και τους διακομιστές που αποτελούν τη βάση των ψηφιακών υποδομών της Τουρκίας.

Επίθεση εναντίον των δυνάμεων επιβολής της τάξης απετράπη την περασμένη εβδομάδα στην περιοχή της Ορλεάνης στην κεντρική Γαλλία, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.

«Ένα σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον των εκπροσώπων των δυνάμεων επιβολής της τάξης στην Ορλεάνη απετράπη την προηγούμενη εβδομάδα από την Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφαλείας (DGSI)» δήλωσε ο Καζνέβ κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε αστυνομικούς και χωροφύλακες.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μετόχων και ομολογιούχων οι οποίοι έχασαν τα χρήματά τους στην πρόσφατη «διάσωση» τεσσάρων ιταλικών τραπεζών που απειλούνταν με πτώχευση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης έξω από τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας της Ιταλίας στην Ρώμη.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ κάλεσε την Τρίτη τους συμπατριώτες του να επιδείξουν «αλληλεγγύη» και «αδελφοσύνη» αλλά και να ανακτήσουν την αισιοδοξία τους μετά από μια «δύσκολη και οδυνηρή χρονιά» που σημαδεύτηκε από δύο πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις, τον Ιανουάριο και τον Νοέμβριο.

Η Ρωσία θα αρχίσει την κατασκευή δύο νέων πυρηνικών αντιδραστήρων στο Ιράν, δήλωσε την Τρίτη στην κρατική τηλεόραση ο εκπρόσωπος της ιρανικής Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας.

«Οι εργασίες για την κατασκευή θα αρχίσουν την ερχόμενη εβδομάδα» δήλωσε ο Μπεχρούζ Καμαλβαντί χωρίς να διευκρινίζει την τοποθεσία.
Την ώρα που στη Μαδρίτη προσπαθούν να βρουν λύση στο γρίφο του εκλογικού αποτελέσματος, στην Βαρκελώνη τα δύο κόμματα που στηρίζουν το σχέδιο ανεξαρτησίας φαίνεται να προχωρούν σε συμφωνία, ώστε να σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση.