espa pkm

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2026, 2:51:07 μμ

Κόσμος

Αν υπήρχε ένας δελφίνος για την ηγεσία των Ταλιμπάν που είχε τη λιγότερο εντυπωσιακή καριέρα, αυτός ήταν ο μουλάς Ακτάρ Μουχάμαντ Μανσούρ, γράφουν οι «New York Times». Στη δεκαετία του '90 ήταν επικεφαλής της αεροπορίας όταν το Αφγανιστάν διέθετε ελάχιστα αεροπλάνα.
Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2015 09:50

Εκεί όπου απαγορεύεται να πεθάνεις...

Συντάκτης:
Πώς μπορείς να απαγορεύσεις τον θάνατο; Και όμως, σε έξι πόλεις είναι παράνομο να πεθάνεις από το 1999, με ποινές για τους παραβάτες από χρηματικά πρόστιμα ως και αύξηση των φόρων.
Σχεδόν έτοιμο να ανοίξει τις πύλες του είναι το πρώτο Μουσείο της Παλαιστίνης στην Μπιρ Ζέιτ, μια μικρή πόλη βόρεια της Ραμάλα, στην κεντρική Δυτική Όχθη. Οι προετοιμασίες γίνονται με γοργούς ρυθμούς.
Το γεγονός ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε διαταγή να πληγούν στόχοι τζιχαντιστών στη Συρία με πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από πολεμικά πλοία του Στόλου της Κασπίας εντυπωσίασε τη διεθνή κοινή γνώμη.
Τρεις φορές εναντίον του δράστη του μακελειού στο κολέγιο του Όρεγκον πυροβόλησαν αστυνομικοί, πριν εκείνος αυτοκτονήσει μέσα σε αίθουσα διδασκαλίας, ανέφεραν αστυνομικές πηγές.

Ο εισαγγελέας της Κομητείας Ντάγκλας, Ρικ Βέζενμπεργκ, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι βρήκε ότι οι αστυνομικοί έκαναν δικαιολογημένη χρήση βίας κατά του ενόπλου.
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν την Τετάρτη στους δρόμους των Βρυξελλών διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα λιτότητας που προωθεί η κυβέρνηση του πρωθυπουργού του Βελγίου Σαρλ Μισέλ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τουλάχιστον 80.000 διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί στο κέντρο της πόλης.
Πολεμικά πλοία του Στόλου της Κασπίας εκτόξευσαν πυραύλους κατά στόχων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, ανακοινώνει ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου. Την ίδια στιγμή, ο Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτηρίζει «ενδιαφέρουσα» πρόταση που αποδίδει στον Φρανσουά Ολάντ περί ένωσης των δυνάμεων του Μπασάρ αλ-Άσαντ με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό εναντίον των τζιχαντιστών.
Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2015 21:50

Μέρκελ: Παρωχημένο το Δουβλίνο ΙΙ

Συντάκτης:
Οι υφιστάμενοι ευρωπαϊκοί κανονισμοί που αφορούν τον τρόπο αντιμετώπισης των αιτούντων άσυλο στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι «παρωχημένοι» και πρέπει να αντικατασταθούν από μια «νέα διαδικασία»δήλωσε σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ στην ομιλία της ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Την ανάγκη ενίσχυσης του ρόλου και των αρμοδιοτήτων του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, ώστε, όπως είπε, να λειτουργήσει ως ένα πολιτικό και οικονομικό στρατηγείο στη Βόρεια Ελλάδα, επεσήμανε η αρμόδια υφυπουργός Μαρία Κόλλια-Τσαρούχα.

Παρενόχληση από επίγεια συστήματα αεράμυνας στη Συρία δέχθηκαν -για δεύτερη ημέρα- οκτώ τουρκικά μαχητικά F-16 που περιπολούσαν κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία, ανακοίνωσε την Τετάρτη το τουρκικό Γενικό Επιτελείο.