Κόσμος
Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015 15:50
Κόρμπιν: «Το Εργατικό Κόμμα δεν θα δώσει μάχη για το Brexit
Συντάκτης: Eidisis.grΥπέρ ή κατά του Brexit; Από την ημέρα της εκλογής του Τζέρεμι Κόρμπιν στο τιμόνι των βρετανών Εργατικών, κανείς δεν μπορούσε να πει με βεβαιότητα ποια θα είναι τελικά η θέση του κόμματος στο κρίσιμο δημοψήφισμα.
Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015 14:50
Ουγγαρία: Τρομοκράτης συνελήφθη σε επεισόδια με πρόσφυγες
Συντάκτης: Eidisis.grΟι ουγγρικές αστυνομικές αρχές ανακοίνωσαν την Τετάρτη το βράδυ ότι συνέλαβαν 29 μετανάστες κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στα νότια σύνορα της χώρας με τη Σερβία, χαρακτηρίζοντας έναν από τους συλληφθέντες ως «γνωστό τρομοκράτη».
Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015 14:00
Η Κομισιόν διαψεύδει πως «ξανασκέφτεται» τις ποσοστώσεις
Συντάκτης: Eidisis.grΤην ώρα που Ευρώπη έχει βυθιστεί στη διαφωνία για το πώς θα απαντήσει στη μεγαλύτερη προσφυγική κρίση μεταπολεμικά, η Κομισιόν υπογραμμίζει πως δεν υποχωρεί απο την πρότασή της για ανακατανομή βάσει ποσοστώσεων εν όψει των συναντήσεων κορυφής.
Να αντιμετωπίσουν το «φαινόμενο Τραμπ» προσπάθησαν οι υπόλοποι δέκα διεκδικητές του χρίσματος των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές στο δεύτερο ντιμπέιτ, με τον πολυεκατομμυριούχο να γίνεται στόχος από παντού και να μην χάνει το ταμπεραμέντο του -εκτός όμως από τις στιγμές που.
Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015 11:50
Ισπανία: Σε σχολή προπονητών ο σύρος πρόσφυγας που δέχτηκε την τρικλοποδιά
Συντάκτης: Eidisis.grΟ σύρος πρόσφυγας στον οποίο έβαλε τρικλοποδιά η ουγγαρέζα εικονολήπτρια προσκλήθηκε να πάει στην Ισπανία για να δουλέψει σε σχολή προπονητών ποδοσφαίρου, αφού η ιστορία του έγινε γνωστή σε όλον τον κόσμο.
Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015 10:50
Γερμανία: Ενίσχυση της ανάπτυξης κατά 0,25% λόγω των προσφύγων
Συντάκτης: Eidisis.grΗ οικονομική ανάπτυξη της Γερμανίας θα μπορούσε να ενισχυθεί το 2016 κατά 0,25% λόγω των προσφύγων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Ινστιτούτου DIW.
Η επιπλέον ανάπτυξη, σύμφωνα με τον οικονομολόγο του DIW Φέρντιναντ Φίχτερ, θα προέλθει κυρίως από την αύξηση των δημοσίων δαπανών εκ μέρους της κυβέρνησης, η οποία θα πρέπει να φροντίσει για την στέγαση, την εκπαίδευση και την ένταξη των μεταναστών, αυξάνοντας έτσι το στοιχείο του ΑΕΠ που σχετίζεται με την κατανάλωση.
Η επιπλέον ανάπτυξη, σύμφωνα με τον οικονομολόγο του DIW Φέρντιναντ Φίχτερ, θα προέλθει κυρίως από την αύξηση των δημοσίων δαπανών εκ μέρους της κυβέρνησης, η οποία θα πρέπει να φροντίσει για την στέγαση, την εκπαίδευση και την ένταξη των μεταναστών, αυξάνοντας έτσι το στοιχείο του ΑΕΠ που σχετίζεται με την κατανάλωση.
Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015 10:50
Σεισμός 8,3 Ρίχτερ συγκλόνισε το Σαντιάγκο της Χιλής
Συντάκτης: Eidisis.grΣεισμός μεγέθους 8,3 βαθμών συγκλόνισε την πρωτεύουσα Σαντιάγκο της Χιλής τα ξημερώματα της Πέμπτης, ενώ οι αρχές των χωρών της Χιλής και του Περού και της αμερικανικής πολιτείας Χαβάης προειδοποιήθηκαν για καταστροφικά κύματα τσουνάμι.
Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015 10:50
Reuters: Η Κομισιόν επανεξετάζει τις ποσοστώσεις για το προσφυγικό
Συντάκτης: Eidisis.grΗ Ευρωπαϊκή Επιτροπή ίσως αποσύρει την πρόταση να επιβληθούν υποχρεωτικές ποσοστώσεις για την ανακατανομή 120.000 αιτούντων άσυλο στην Ευρωπαϊκή Ενωση και αντ' αυτού να ταχθεί υπέρ ενός συστήματος οικειοθελούς υποδοχής προσφύγων, όπως ζητούν κράτη της ανατολικής Ευρώπης, σύμφωνα με πηγές στις Βρυξέλλες τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015 10:50
Διχασμός στις ΗΠΑ για την πιθανότητα να υποδεχτεί πρόσφυγες η χώρα
Συντάκτης: Eidisis.grΛίγοι Αμερικανοί θέλουν να υποδεχτεί η χώρα τους περισσότερους σύρους πρόσφυγες παρότι πολλοί πιστεύουν πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα έπρεπε να κάνουν περισσότερα για να βοηθήσουν αυτούς που εγκαταλείπουν τον απάνθρωπο εμφύλιο της μεσανατολικής χώρας, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη.
Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015 10:50
Ομπάμα: Προσκάλεσε στον Λευκό Οίκο τον 14χρονο «τρομοκράτη»
Συντάκτης: Eidisis.grΟ έφηβος στο Τέξας που συνελήφθηκε στο σχολείο του στην περιοχή του Ντάλας αυτήν την εβδομάδα γιατί έφερε μαζί του αυτοσχέδιο ρολόι το οποίο οι αρχές του σχολείου θεώρησαν αυτοσχέδια βόμβα, κέρδισε την Τετάρτη προσωπική πρόσκληση από τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να συμμετάσχει σε βραδιά αστρονομίας στον Λευκό Οίκο.