espa pkm

Σάββατο, 18 Απριλίου 2026, 3:08:39 μμ

Κόσμος

Τις πιο καταστροφικές πυρκαγιές του φετινού καλοκαιριού χαρακτηρίζουν οι υπηρεσίες ΗΠΑ τις φωτιές που μαίνονται στην Καλιφόρνια, εξαιτίας των οποίων έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους χιλιάδες κάτοικοι ενώ στις φλόγες παραδόθηκαν εκατοντάδες σπίτια και καταστήματα.
Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2015 12:00

Αφγανιστάν: Ταλιμπάν επιτέθηκαν σε φυλακή

Συντάκτης:
Αντάρτες Ταλιμπάν επιτέθηκαν νωρίς τη Δευτέρα σε μία φυλακή της επαρχίας Γκάζνι, στο κεντρικό Αφγανιστάν, σκοτώνοντας αστυνομικούς και απελευθερώνοντας πολλούς κρατούμενους, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

Δημοσιογράφος του Reuters που βρίσκεται στο σημείο είδε τις σορούς δύο ανδρών που φαίνεται πως ήταν οι βομβιστές αυτοκτονίας και ένα ανατιναγμένο αυτοκίνητο που είχε χρησιμοποιηθεί προφανώς για να καταστραφεί η κύρια είσοδος της φυλακής.
Η Γαλλία απηύθυνε έκκληση σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης να «τηρούν σχολαστικά» τους κανόνες της συνθήκης Σένγκεν, ανακοίνωσε την Κυριακή το βράδυ το υπουργείο Εσωτερικών, μετά από την επικοινωνία που είχε ο γάλλος υπουργός Μπερνάρ Καζνέβ με τον γερμανό ομόλογό του Τόμας ντε Μεζιέρ.
Δυνάμεις ασφαλείας της Αιγύπτου άνοιξαν πυρ κατά λάθος σε ομάδα τουριστών, νομίζοντας ότι ήταν τρομοκράτες, και σκότωσαν 12 άτομα, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας σήμερα Δευτέρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, άλλα 10 άτομα τραυματίστηκαν.
Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2015 10:50

Ιαπωνία: Εξερράγη και ηφαίστειο στο νησί Κιούσου

Συντάκτης:
Το Ορος Ασο, ένα ηφαίστειο στο κύριο νότιο νησί της Ιαπωνίας Κιούσου, εξερράγη σήμερα Δευτέρα, ανακοίνωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας, σχηματίζοντας στήλη μαύρου καπνού σε ύψος 2 χιλιομέτρων, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν άμεσες αναφορές τραυματισμών ή ζημιών.
Ο πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Ντόναλντ Τραμπ, που διεκδικεί το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2016, υπολείπεται μόνο κατά τρεις μονάδες της Χίλαρι Κλίντον, την επικρατέστερης μέχρι στιγμής για το χρίσμα των Δημοκρατικών, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Washington Post και του τηλεοπτικού δικτύου ABC News.
Νέα απαγόρευση κυκλοφορίας επιβλήθηκε επ' αόριστον στην κουρδική Τζίζρε, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ και τη Συρία, λιγότερο από 48 ώρες μετά την άρση του αποκλεισμού που έφερε την πόλη στα πρόθυρα ανθρωπιστικής κρίσης.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αποφύγει να κατακερματιστεί σε ένα συνονθύλευμα χωρών με διαφορετικούς κανόνες για τα σύνορά της η καθεμία, γεγονός που θα είχε ως αποτέλεσμα να βρεθούν χιλιάδες πρόσφυγες σε «νομικό κενό», προειδοποίησε η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) μετά την αναστολή της Σένγκεν εκ μέρους της Γερμανίας.
Την παραμονή της κρίσιμης συνόδου των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ επί του σχεδίου Γιούνκερ για την υποδοχή προσφύγων στην Ευρώπη, η Γερμανία δηλώνει διά στόματος του αντικαγκελάριου και υπουργού Οικονομίας Ζίγκμπαρ Γκάμπριελ ότι φθάνει στα όριά της.
Ο συντηρητικός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δηλώνει πως με την εκλογή του ριζοσπάστη Τζέρεμι Κόρμπιν στην ηγεσία των Εργατικών, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνιστά στο εξής απειλή για την εθνική ασφάλεια της Βρετανίας.