Κόσμος
Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2015 22:50
Κομισιόν: Προτείνει αναστολή του «Δουβλίνο ΙΙ» σε καταστάσεις κρίσης
Συντάκτης: Eidisis.grΤην ικανοποίησή της για την απόφαση της Γερμανίας να αναστείλει τη συνθήκη «Δουβλίνο ΙΙ» και να ανοίξει τα σύνορά της στους Σύριους πρόσφυγες, εξέφρασε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Νατάσα Μπερτρό, την Τρίτη στις Βρυξέλλες.
Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2015 20:50
Τουρκία: Αρνείται η αντιπολίτευση, πλην HDP, ρόλο σε υπηρεσιακή κυβέρνηση
Συντάκτης: Eidisis.grΕντολή για τη συγκρότηση προσωρινής κυβέρνησης, η οποία δεν έχει προηγούμενο στην πρόσφατη πολιτική ιστορία της Τουρκίας, έλαβε ο Αχμέτ Νταβούτογλου την Τρίτη καλώντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης «να αναλάβουν τις ευθύνες τους» συμμετέχοντας στο σχήμα που θα οδηγήσει τη χώρα στις κάλπες -επίσημα πλέον- την 1η Νοεμβρίου.
Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2015 20:50
Κύπρος: Εντοπίστηκε η άτρακτος και μέρος του πιλοτηρίου του Noratlas
Συντάκτης: Eidisis.grΤην άτρακτο και μέρος του πιλοτηρίου του μεταγωγικού αεροσκάφους Noratlas, που κατέπεσε από φίλια πυρά κατά τις πολεμικές επιχειρήσεις της Κύπρου, εντόπισαν τα συνεργεία στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας.
Στην ανακοίνωση προέβη, σύμφωνα με το ΡΙΚ, ο επίτροπος Προεδρίας της Κυπριακής δημοκρατίας για ανθρωπιστικά θέματα, Φώτης Φωτίου, συστήνοντας ωστόσο υπομονή σε ό,τι αφορά την πορεία των ερευνών.
Στην ανακοίνωση προέβη, σύμφωνα με το ΡΙΚ, ο επίτροπος Προεδρίας της Κυπριακής δημοκρατίας για ανθρωπιστικά θέματα, Φώτης Φωτίου, συστήνοντας ωστόσο υπομονή σε ό,τι αφορά την πορεία των ερευνών.
Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2015 20:50
Βερολίνο: Εκκένωση της έδρας του SPD λόγω απειλής για βόμβα
Συντάκτης: Eidisis.grΤο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) ανακοίνωσε ότι εκκενώθηκαν τα γραφεία του στο Βερολίνο εξαιτίας απειλής για βόμβα.
Το SPD αναφέρει ότι έχει δεχθεί μπαράζ απειλών με ρατσιστικό υπόβαθρο μετά την επίσκεψη τη Δευτέρα του αντικαγκελάριου και επικεφαλής του κόμματος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στο Χάιντεναου της Σαξονίας, όπου εκτυλίχθηκαν τα επεισόδια ρατσιστικής βίας το Σαββατοκύριακο.
Το SPD αναφέρει ότι έχει δεχθεί μπαράζ απειλών με ρατσιστικό υπόβαθρο μετά την επίσκεψη τη Δευτέρα του αντικαγκελάριου και επικεφαλής του κόμματος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στο Χάιντεναου της Σαξονίας, όπου εκτυλίχθηκαν τα επεισόδια ρατσιστικής βίας το Σαββατοκύριακο.
Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2015 18:50
Σαουδική Αραβία:Κάθε δύο μέρες ένας αποκεφαλισμός θανατοποινίτη
Συντάκτης: Eidisis.grΗ Σαουδική Αραβία έχει εκτελέσει τουλάχιστον 175 ανθρώπους κατά το παρελθόν έτος, με ρυθμό έναν αποκεφαλισμό κάθε δύο ημέρες, σύμφωνα με έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας.
Το βασίλειο των Σαούντ σκότωσε 102 καταδικασμένους εγκληματίες στο πρώτο εξάμηνο του 2015.
Το βασίλειο των Σαούντ σκότωσε 102 καταδικασμένους εγκληματίες στο πρώτο εξάμηνο του 2015.
Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2015 18:50
OHE: 3.000 μετανάστες θα φθάνουν καθημερινά στην πΓΔΜ επί μήνες
Συντάκτης: Eidisis.grΣυναγερμό για τις διαστάσεις της προσφυγικής κρίσης σημαίνει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNCHR), λέγοντας ότι έως και 3.000 πρόσφυγες και μετανάστες αναμένεται να φθάνουν στην πΓΔΜ καθημερινά τους προσεχείς μήνες -στην πλειονότητά τους Σύροι που φεύγουν από τη ρημαγμένη από τον εμφύλιο πατρίδα τους και τις γύρω χώρες.
Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2015 18:50
Φωτογραφίες της καταστροφής του Ναού Βάαλ στην Παλμύρα δημοσιοποίησαν οι τζιχαντιστές
Συντάκτης: Eidisis.grΦωτογραφίες-θλιβερή απόδειξη της καταστροφής του Ναού Βάαλ στην αρχαία πόλη της Παλμύρας ανάρτησαν και «περιφέρουν» οι τζιχαντιστές σε δικτυακούς τόπους προσκείμενους στο Ισλαμικό Κράτος. Στις εικόνες φαίνεται η ναρκοθέτηση του ναού της ρωμαϊκής εποχής, η ανατίναξη και τα συντρίμμια που έμειναν πίσω στη θέση του μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.
Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2015 17:50
Γερμανία: Νέος εμπρησμός σε κέντρο υποδοχής προσφύγων
Συντάκτης: Eidisis.grΕμπρηστική επίθεση «βλέπουν» οι γερμανικές Αρχές στην πυρκαγιά που κατέστρεψε σχολικό στάδιο, το οποίο θα λειτουργούσε ως χώρος προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων από τη Συρία στην πόλη Νάουεν δυτικά του Βερολίνου.
Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2015 17:50
Ουγγαρία: «Ταπεινωτικά» τα κονδύλια που μας δίνει η ΕΕ για το προσφυγικό
Συντάκτης: Eidisis.grΟι πρώτοι πρόσφυγες της μεγάλης ομάδας που στην πλειονότητά της είχε ξεκινήσει από τα νησιά του ελληνικού Αιγαίου, έχουν φτάσει στα ουγγρικά σύνορα και έχουν περάσει στην άλλη πλευρά. Οι πρώτοι έχουν φτάσει στο ουγγρικό χωριό Ρόσκε, μέσω τμήματος που ακόμη δεν έχει καλυφθεί από τον «φράχτη του Ορμπάν», και οι ούγγροι αστυνομικοί που τους περιμέναν καταγράφουν τα στοιχεία τους.
Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2015 17:50
Ο Ερντογάν σχεδιάζει προεκλογική λογοκρισία σε «εχθρικά» ΜΜΕ
Συντάκτης: Eidisis.grΤην ώρα που η αποτυχία του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKΡ) να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού θέτει την Τουρκία στο δρόμο για πρόωρες εκλογές, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και οι συνεργάτες του φέρονται να σχεδιάζουν μια άνευ προηγουμένου καταστολή της κριτικής και των ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης για να φιμώσουν τις φωνές της αντιπολίτευσης.