espa pkm

Σάββατο, 18 Απριλίου 2026, 10:30:27 μμ

Κόσμος

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο τούρκος ομόλογός του Ταγίπ Ερντογάν επικοινώνησαν τηλεφωνικά, προκειμένου να συζητήσουν την κατάσταση που διαμορφώνεται στα σύνορα της Τουρκία με την Συρία, όπου το Ισλαμικό Κράτος εξακολουθεί να σκορπά τον θάνατο.
Την 4η Οκτωβρίου θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές στην Πορτογαλία, ανακοίνωσε την Τετάρτη το βράδυ σε τηλεοπτικό διάγγελμά του ο πρόεδρος της χώρας Ανίμπαλ Καβάκο Σίλβα.

«Οι εκλογές αυτές είναι ιδιαίτερα σημαντικές για το μέλλον της Πορτογαλίας», καθώς η χώρα συνεχίζει να υπόκειται «στους ιδιαίτερα απαιτητικούς κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας», έναν χρόνο μετά την έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας της, υπενθύμισε ο Καβάκο Σίλβα.
Τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε νέες επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ, τόσο στη Νιγηρία όσο και στο Καμερούν. Οι Αρχές κάνουν λόγο για την μεγάλη ακόμα ικανότητα της οργάνωσης να προκαλεί δεινά παρά την στρατιωτική επιχείρηση που μαίνεται στην περιοχή.
Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο τούρκος ομόλογός του Ταγίπ Ερντογάν επικοινώνησαν τηλεφωνικά, προκειμένου να συζητήσουν την κατάσταση που διαμορφώνεται στα σύνορα της Τουρκία με την Συρία, όπου το Ισλαμικό Κράτος εξακολουθεί να σκορπά τον θάνατο.
Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2015 09:50

Καιρός για «Αποκάλυψη» της ρύπανσης

Συντάκτης:
Οι ευρωπαίοι πολιτικοί αρέσκονται να κάνουν κηρύγματα στον υπόλοιπο κόσμο για τη μόλυνση. Η Ασία, ειδικά η Κίνα, είναι ο προσφιλής τους στόχος για επικρίσεις. Πράγματι, φαίνεται ότι καμιά διάσκεψη κορυφής για το κλίμα δεν είναι ολοκληρωμένη χωρίς τους Ευρωπαίους να επαίρονται για τις «καλές πρακτικές» της ηπείρου τους, τις οποίες «πρέπει να αντιγράψει ο υπόλοιπος κόσμος».
Περίπου 5.000 Πορτογάλοι διαδήλωσαν την Τετάρτη μπροστά στο Κοινοβούλιο της Λισαβώνας για να απαιτήσουν να δοθεί τέλος στην πολιτική λιτότητας και αλλαγή κυβέρνησης, δύο μήνες πριν από τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών.
Το Βερολίνο ανακοίνωσε ότι ζήτησε εξηγήσεις από τις ΗΠΑ έπειτα από νέες πληροφορίες του Τύπου σύμφωνα με τις οποίες οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών κατασκόπευαν υπουργούς και τον επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ.
Οι αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) ανέλαβαν σήμερα την ευθύνη για τη δολοφονία δύο τούρκων αστυνομικών που βρέθηκαν νεκροί κοντά στα σύνορα με τη Συρία, αναφέροντας πως προέβησαν στους φόνους αυτούς σε αντίποινα για την προχθεσινή φονική επίθεση αυτοκτονίας που αποδόθηκε στην τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.
Πηγές στις τουρκικές υπηρεσίες ασφάλειας υποστηρίζουν πως ύποπτος ως δράστης της επίθεσης καμικάζι στο Σουρούτς έχει ταυτοποιηθεί ως ένας 20χρονος κούρδος, τούρκος υπήκοος, που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη Συρία. Φέρεται επίσης να είχε σχέση με βομβιστή αυτοκτονίας εναντίον του κουρδικού κόμματος HDP.
Το διεθνές αεροδρόμιο του Μπαλί, του πιο τουριστικού νησιού της Ινδονησίας, έκλεισε εκ νέου την Τετάρτη λόγω της έκρηξης του ηφαιστείου Ραούνγκ που εκλύει ένα παχύ στρώμα τέφρας απειλώντας την ασφάλεια των πτήσεων, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.