espa pkm

Σάββατο, 18 Απριλίου 2026, 10:30:09 μμ

Κόσμος

Οι «ριζοσπαστικοί» Σοσιαλιστές είναι μία εικόνα που έχει προσπαθήσει πολύ και εξακολουθεί να χτίζει για το αντιπολιτευόμενο PSOE το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα (PP). Οι προσπάθειές τους ωστόσο μοιάζουν να πέφτουν στο κενό.
Τη συμφωνία-ορόσημο μεταξύ του Ιράν και των «Έξι» για την ανάσχεση του πυρηνικού προγράμματος της Ισλαμικής Δημοκρατίας «επισφράγισε» το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υιοθετώντας ομόφωνα την Δευτέρα το προσχέδιο ψηφίσματος που ορίζει το πλαίσιο εφαρμογής της ιστορικής συμφωνίας.
Έκρηξη σημειώθηκε στην τουρκική μεθοριακή πόλη Σουρούτς, στα σύνορα με τη Συρία. Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για νεκρούς και τραυματίες.

Στο σημείο της έκρηξης έχει συρρεύσει αριθμός ασθενοφόρων, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ.
Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον αναμένεται να παρουσιάσει εντός της ημέρας στρατηγικό πλάνο με ορίζοντα πενταετίας για την καταπολέμηση του εγχώριου εξτρεμισμού -ζήτημα το οποίο αναμένεται να χαρακτηρίσει «μάχη της γενιάς μας»- και θα δεσμευτεί ότι θα πατάξει τους υπεύθυνους για τη ριζοσπαστικοποίηση νεαρών βρετανών μουσουλμάνων.
Έκρηξη σημειώθηκε στην τουρκική μεθοριακή πόλη Σουρούτς, στα σύνορα με τη Συρία. Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για νεκρούς και τραυματίες.

Στο σημείο της έκρηξης έχει συρρεύσει αριθμός ασθενοφόρων, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ.
Το ελληνικό θρίλερ έχει δώσει (άλλη μία) ευκαιρία στον Νικολά Σαρκοζί να επιτεθεί στον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, συγκρίνοντάς τον με τον... έλληνα πρωθυπουργό: «Και οι δύο λένε ψέματα για να κατακτήσουν την εξουσία» είπε ο τέως πρόεδρος, κατηγορώντας επίσης τον Ολάντ πως έδειξε ασυνήθιστη «μεγαλοψυχία» απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα.
Την άποψη ότι η βούληση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη θα αποτυπωθεί στο πώς θα προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις εκφράζει ο αρθρογράφος της Wall Street Journal ο Σάιμον Νίξον.
Πολεμικά αεροσκάφη της Λιβύης βύθισαν ένα πλοίο και επιτέθηκαν σε ένα δεύτερο κοντά στην Βεγγάζη, δήλωσαν εκπρόσωποι του στρατού της αναγνωρισμένης κυβέρνησης της χώρας.
 
 

Δεν υπάρχουν αναφορές από αυτόπτες μάρτυρες ή ανεξάρτητη επιβεβαίωση του πλήγματος κοντά στην πόλη Μαρίσα, το οποίο επιβεβαίωσε πάντως το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια.
Η σημαία της Κούβας θα κυματίζει από τα μεσάνυχτα έξω από τη διπλωματική αποστολή της χώρας στην Ουάσινγκτον, για πρώτη φορά από το 1961. Την ίδια ώρα, στην Αβάνα θα ανοίγει ξανά η αμερικανική πρεσβεία, σηματοδοτώντας μία νέα εποχή για τους δύο εχθρούς του Ψυχρού Πολέμου, έστω και αν το ιδεολογικό χάσμα που τους χωρίζει παραμένει βαθύ.
Αμερικανός πεζοναύτης υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη κατά την επίθεση στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Τσατανούγκα του Τενεσί, ανακοίνωσε το Σάββατο το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ.

Είναι το πέμπτο θύμα της επίθεσης του 24χρονου Μοχάμαντ Γιουσούφ Αμπντουλαζίζ, ο οποίος σκοτώθηκε επί τόπου από την αστυνομία.