Κόσμος
Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2015 09:50
Σρεμπρένιτσα: «Κάθε χρόνο πιστεύω ότι θα είναι ο χρόνος που θα θάψω τον γιο μου»
Συντάκτης: Eidisis.grΓια τις οικογένειες των 1.200 αγνοουμένων από τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα, η αγωνία συνεχίζεται, σε μία πόλη που δεν μιλάει για την γενοκτονία τον Ιούλιο του 1995. Ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας The Guardian, αποκαλύπτει την κατάσταση στην πολύπαθη περιοχή, 20 χρόνια μετά την σφαγή οκτώ χιλιάδων άμαχων μουσουλμάνων ανδρών και παιδιών, από ένοπλους Σέρβους, στρατιωτικούς και παραστρατιωτικούς.
Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2015 09:50
ΕΕ και Ελλάδα: αλλάξτε το πλαίσιο και συνεχίστε την οδύσσεια
Συντάκτης: Eidisis.grΟι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την ΕΕ παράγουν επί χρόνια πολλές εντάσεις και δυσπιστία που έφθασαν σε κρίσιμο σημείο ύστερα από την έλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και όσο πλησιάζει το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.
Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2015 09:50
Ρ. Φισκ: Αν η δημοκρατία δεν λειτουργεί στην Ευρώπη, τότε πως θα λειτουργήσει αλλού;
Συντάκτης: Eidisis.grΠού είναι η δημοκρατία όταν οι Έλληνες καλούνται να ψηφίσουν «ΝΑΙ ή αλλιώς...»; αναρωτιέται σε άρθρο του στην εφημερίδα Independent, ο γνωστός βρετανός αρθρογράφος Ρόμπερτ Φισκ. Όπως εκτιμά, οι Έλληνες την ερχόμενη Κυριακή θα ψηφίσουν υπέρ του «ΝΑΙ».
Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2015 09:50
Φόρεϊν Όφις : Γαλλία, Ισπανία, Βελγιο χώρες επικίνδυνες για Βρετανούς τουρίστες
Συντάκτης: Eidisis.grΣτον απόηχο της τρομοκρατικής επίθεσης που σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα σε τουριστικό θέρετρο της Τυνησίας και είχε ως αποτέλεσμα την σφαγή 39 τουριστών, στην πλειονότητά τους Βρετανών, το Φόρεϊν Όφις εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς των Βρετανών ανά την υφήλιο.
Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2015 09:50
Αίγυπτος, χώρα-εφιάλτης για τους δημοσιογράφους
Συντάκτης: Eidisis.grΌταν η πλατεία Ταχρίρ στο Κάιρο ήταν γεμάτη Αιγύπτιους που ζητούσαν την ανατροπή του Χόσνι Μουμπάρακ, οι δημοσιογράφοι ήταν διχασμένοι: να αλλάξουν στρατόπεδο ή να υπερασπιστούν τον πρόεδρο; Μερικοί, σαν τον Ιμπραήμ Εϊσά, ενώθηκαν με τους διαδηλωτές ιδρύοντας την καθημερινή εφημερίδα «Ελ-Ταχρίρ» (Η Απελευθέρωση).
Ενας χρόνος συμπληρώθηκε από την ανακήρυξη του χαλιφάτου από το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), στις 29 Ιουνίου 2014, και κανείς δεν φανταζόταν ότι 12 μήνες αργότερα θα είχε παρουσία σε περισσότερες από 10 χώρες, από τον Βόρειο Καύκασο ως τη Νιγηρία και από την Αλγερία ως το Αφγανιστάν.
Το απόγευμα του Σαββάτου 18 Ιουλίου στην κεντρική πλατεία του Τσάρλεστον, εμπρός από το Κυβερνείο της Νότιας Καρολίνας, θα «τιμηθεί» ο Ντέιλον Στορμ Ρουφ, ο 20χρονος ρατσιστής που σκότωσε ακριβώς έναν μήνα πριν έξι γυναίκες και τρεις άνδρες οι οποίοι μελετούσαν τη Βίβλο στην εκκλησία Εμμάνουε.
Πώς να σταυρώσει συμβόλαιο η Airbus, ας πούμε, όταν η αμερικανική Boeing έχει μάθει από πριν, με εντελώς παράνομα και αθέμιτα μέσα, όλες τις λεπτομέρειες της ανταγωνιστικής προσφοράς; Είναι ένα παράδειγμα από τις χιλιάδες περιπτώσεις εμπορικής κατασκοπείας των ΗΠΑ σε βάρος της κατά τα άλλα συμμάχου.
Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2015 20:50
Φαβορί το «ναι» στα βρετανικά γραφεία στοιχημάτων
Συντάκτης: Eidisis.grΤο δημοψήφισμα απασχολεί την Ευρώπη όχι μόνο σε πολιτικό και κοινωνικό, αλλά και σε στοιχηματικά επίπεδο με τα μεγαλύτερα πρακτορεία στοιχημάτων της Βρετανίας να δίνουν τις δικές τους προβλέψεις για την έκβαση του δημοψηφίσματος.
Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2015 18:50
Handelsblatt: Ο Αλέξης Τσίπρας «απειλεί να αυτοκτονήσει»
Συντάκτης: Eidisis.grΜε το πιστόλι στον κρόταφο παρουσιάζει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt τον έλληνα πρωθυπουργό στο εξώφυλλό της. Ο τίτλος του άρθρου είναι: «Χρήματα ή αυτοκτονώ».
Το άρθρο της Handelsblatt αναφέρεται στις ουρές των τραπεζών, στο «πάγωμα» του ELA από την ΕΚΤ και στην έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σημειώνοντας ότι αυτοί είναι οι τρεις λόγοι που οδηγούν τον Αλέξη Τσίπρα να βάλει το περίστροφο στον κρόταφο και να λέει «Χρήματα ή αυτοκτονώ».
Το άρθρο της Handelsblatt αναφέρεται στις ουρές των τραπεζών, στο «πάγωμα» του ELA από την ΕΚΤ και στην έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σημειώνοντας ότι αυτοί είναι οι τρεις λόγοι που οδηγούν τον Αλέξη Τσίπρα να βάλει το περίστροφο στον κρόταφο και να λέει «Χρήματα ή αυτοκτονώ».