Κόσμος
Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015 09:50
Μανουέλα Καρμένα: Η Πασιονάρια των Αγανακτισμένων κατακτά τη Μαδρίτη
Συντάκτης: Eidisis.grΣτα 71 της η Μανουέλα Καρμένα θεωρείται «Πασιονάρια των Αγανακτισμένων» και «σούπερ γιαγιά» της αριστερής πολιτικής α λα ισπανικά. Ετσι την παρουσιάζουν τα περισσότερα ΜΜΕ τώρα που γράφει ιστορία, «αλώνοντας» τον δήμο της Μαδρίτης, κατ' εξοχήν φρούριο της Δεξιάς από την εποχή του Φράνκο.
Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015 09:50
Ρόμπερτ Φισκ: σε όλο και πιο δύσκολη θέση οι στρατιώτες του προέδρου Ασαντ
Συντάκτης: Eidisis.gr«Ο συριακός στρατός παραπαίει εξαιτίας αποφασιστικών επιθέσεων από εξτρεμιστές οι οποίοι δεν φοβούνται το θάνατο», παρατηρεί σε άρθρο του ο Ρόμπερτ Φισκ. Και θέτει, για πρώτη φορά ο ίδιος, έντονα το ερώτημα κατά πόσον και έως πότε θα μπορούν οι καθεστωτικές δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ να αντιστέκονται στην ασφυκτική πίεση των αντικαθεστωτικών, ιδίως των ένοπλων τζιχαντιστών.
Καθώς πλησιάζει η επέτειος των 200 ετών από την μάχη του Βατερλώ, στις 18 Ιουνίου του 1815, βιβλία, εκθέσεις και διαλέξεις φωτίζουν λιγότερο γνωστές πτυχές της ιστορίας του Ναπολέοντα.
Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015 09:50
Πούτιν προς Κεντρική Ασία: Αφήστε με να σας σώσω από τους τζιχαντιστές
Συντάκτης: Eidisis.grΥπό την τζιχαντιστική απειλή και την ανάγκη προστασίας των συνόρων, υποστηρίζει σε άρθρο του το αμερικανικό περιοδικό Foreign Policy, η Ρωσία επιχειρεί να αυξήσει την επιρροή της στην Κεντρική Ασία και συγκεκριμένα στις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες.
Ο πρώην κυβερνήτης της Φλόριντας Τζεμπ Μπους κατέθεσε στην Ομοσπονδιακή Εφορευτική Επιτροπή την υποψηφιότητά του για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2016, σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal.
Κυριακή, 14 Ιουνίου 2015 22:50
Επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ στο Τσαντ με 27 νεκρούς
Συντάκτης: Eidisis.grΤουλάχιστον 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 100 τραυματίστηκαν τη Δευτέρα σε δύο εκρήξεις στην πρωτεύουσα του Τσαντ, Ντζαμένα, την ευθύνη των οποίων η κυβέρνηση της χώρας απέδωσε στην Μπόκο Χαράμ.
Κυριακή, 14 Ιουνίου 2015 22:50
Τουρκία: Επέστρεψε η ελπίδα για δημοκρατία μετά τις εκλογές
Συντάκτης: Eidisis.grΤο πώς βίωσαν οι Τούρκοι της Γερμανίας τις πρόσφατες εκλογές στη Τουρκία αλλά και τους λόγους που το αποτέλεσμά τους την έκαναν υπερήφανη, περιγράφει σε άρθρο της στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, η τουρκικής καταγωγής δημοσιογράφος Οζλέμ Γκεζέρ.
Κυριακή, 14 Ιουνίου 2015 22:50
Reuters: Πιθανό θεωρεί το Grexit ένας στους τρεις χρηματομεσίτες
Συντάκτης: Eidisis.grΟι πιθανότητες η Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη εντός του 2015 είναι μία στις τρεις, σύμφωνα με έρευνα του Reuters σε δείγμα χρηματομεσιτών στην ευρωζώνη, ένα ποσοστό υψηλότερο από αυτό που καταγραφόταν πριν από έναν μήνα.
Κυριακή, 14 Ιουνίου 2015 22:50
Οι Κούρδοι σφίγγουν τον κλοιό γύρω από το Τελ Αμπιάντ
Συντάκτης: Eidisis.grΟι δυνάμεις της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG πήραν τον έλεγχο κεντρικής οδικής αρτηρίας προς το Τελ Αμπιάντ στη μεθόριο Συρίας και Τουρκίας, το οποίο ελέγχουν οι τζιχαντιστές, ξεκινώντας τον αποκλεισμό της πόλης. Η πόλη είναι κεντρικής σημασίας για τη μεταφορά οπλισμού στην τζιχαντιστική «πρωτεύουσα» της Ράκα.
Κυριακή, 14 Ιουνίου 2015 22:50
Επέστρεψε στο Σουδάν παρά το ένταλμα σύλληψης ο Μπασίρ
Συντάκτης: Eidisis.grΣτο Χαρτούμ προσγειώθηκε το αεροσκάφος που μετέφερε τον πρόεδρο του Σουδάν Ομάρ αλ Μπασίρ από το Γιοχάνεσμπουργκ, μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του από νοτιοαφρικανικό Δικαστήριο.
Ο Μπασίρ έφτασε το απόγευμα της Δευτέρας στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας του Σουδάν, τον οποίο υποδέχθηκαν μερικές εκατοντάδες υποστηρικτές του.
Ο Μπασίρ έφτασε το απόγευμα της Δευτέρας στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας του Σουδάν, τον οποίο υποδέχθηκαν μερικές εκατοντάδες υποστηρικτές του.