espa pkm

Παρασκευή, 17 Απριλίου 2026, 5:27:04 πμ

Κόσμος

«Η Τουρκία έζησε στις κάλπες της Κυριακής μια δημοκρατική επανάσταση, η οποία όμως κινείται με την ταχύτητα της χελώνας», γράφει ο Γιουσούφ Κανλί στην Χουριέτ.

Ακολουθούν αποσπάσματα από το άρθρο:
Κυριακή, 07 Ιουνίου 2015 16:50

Η Κίνα προκαλεί πτώση στις τιμές του πετρελαίου

Συντάκτης:
Πτώση κατέγραφαν σήμερα Δευτέρα οι τιμές του πετρελαίου μετά τη σημαντική υποχώρηση των εισαγωγών καυσίμων στην Κίνα και ενώ οι αγορές αφομοιώνουν την απόφαση του ΟΠΕΚ να διατηρήσει αμετάβλητο το στόχο της παραγωγής, μια κίνηση που σύμφωνα με τους αναλυτές θα διατηρήσει την αγορά με πλεονάζουσα παραγωγή για το υπόλοιπο του έτους.

Στην Ελλάδα είναι και πάλι στραμμένo το βλέμμα του διεθνούς Τύπου. Η ελληνική κρίση, οι μαραθώνιες διαβουλεύσεις, οι κόντρες, οι αξιώσεις της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και ο εκνευρισμός του Γιούνκερ για την ομιλία Τσίπρα στη Βουλή είναι τα βασικά θέματα στα δημοσιεύματα των ξένων μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Σεισμός μεγέθους 5,9 βαθμών σημειώθηκε σήμερα, Δευτέρα, ανοιχτά των βορειοανατολικών ακτών της Ιαπωνίας. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.

Ο σεισμός σημειώθηκε σε βάθος 80 χιλιομέτρων. Το επίκεντρό του ήταν 132 χλμ.

Τεστ για τον πρόεδρο Πένια Νιέτο ήταν οι ενδιάμεσες βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες στο Μεξικό, καθώς τους τελευταίους μήνες η κυβέρνηση ήρθε αντιμέτωπη με σειρά περιστατικών βίας και πολιτικών σκανδάλων.
Η Ρουμανία δεν βρίσκεται σε πολιτική κρίση, αλλά θα μπορούσε να βρεθεί, εάν δεν υπήρχε κυβέρνηση και διοργανώνονταν πρόωρες εκλογές, δήλωσε ο ρουμάνος πρωθυπουργός Βίκτορ Πόντα, την παραίτηση του οποίου ζήτησε, την περασμένη Παρασκευή, ο πρόεδρος της χώρας, Κλάους Γιοχάνις.
Στην πιο ξεκάθαρη προειδοποίησή του ότι θα διώξει οποιονδήποτε βουλευτή των Τόρις θέλει να ξεκινήσει εκστρατεία για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ προχώρησε ο βρετανός πρωθυπουργός, λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν θα είναι ουδέτερη όταν θα έχει επιτύχει συμφωνία για μία νέα σχέση ΕΕ - Βρετανίας.
Ο αριθμός των μεταναστών που έχει φτάσει στις ιταλικές ακτές μέσα στο 2015 ξεπέρασε τους 50.000. Μόνο μέσα στο Σαββατοκύριακο διασώθηκαν 5.800 άτομα στη Μεσόγειο.

Το Σάββατο, 3.480 άτομα διασώθηκαν από 15 διαφορετικά σκάφη που έφευγαν από την Λιβύη, ενώ νέες επιχειρήσεις διάσωσης έλαβαν χώρα την Κυριακή.


Το αριστερής ιδεολογίας HDP δεν το ψήφισαν μόνο αριστεροί Κούρδοι αλλά και δυσαρεστημένοι Τούρκοι που θέλησαν να βάλουν ένα τέλος στην παντοκρατορία του Ερντογάν. Ο 42χρονος Ντεμιρτάς, που είχε λάβει 9,77% στις περυσινές προεδρικές εκλογές στις οποίες επικράτησε ο Ερντογάν με 52%, έχει ιδιαίτερη απήχηση στις γυναίκες ψηφοφόρους - όπως και ο Ερντογάν, όταν ήταν νεότερος, στα πρώτα του χρόνια στην πολιτική.
Κυριακή, 07 Ιουνίου 2015 11:50

Σύνοδος G7: Συνάντηση Μερκελ - Ομπάμα στη Βαυαρία

Συντάκτης:
Ο Λευκός Οίκος γνωστοποίησε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ συζήτησαν το ελληνικό ζήτημα στη συνάντηση που είχαν στη Γερμανία, στο περιθώριο της συνόδου των G7.