espa pkm

Τρίτη, 14 Απριλίου 2026, 8:12:27 μμ

Κόσμος

Νέα δριμύτατη επίθεση στην Τουρκία εξαπέλυσε το καθεστώς της Συρίας, κατηγορώντας την ότι στηρίζει τις τρομοκρατικές οργανώσεις, οι οποίες πρόσφατα κατέλαβαν στρατηγικής σημασίας συριακή πόλη κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.
Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015 23:50

Καταδικάζει ο Ομπάμα τις λεηλασίες στη Βαλτιμόρη

Συντάκτης:
Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τη βία που είδαμε στη Βαλτιμόρη, δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος, σχολιάζοντας για πρώτη φορά τα όσα έγιναν το περασμένο 24ωρο στην πόλη. «Αυτοί που λεηλατούν δεν διαμαρτύρονται, απλά κλέβουν, καίνε και υπονομεύουν τις δουλειές των πολιτών» τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο ιδρυτής του Εθνικού Μετώπου (FN) Ζαν-Μαρί Λεπέν φέρεται πως διέθετε, έως τον Μάιο του 2014, έναν «κρυφό» τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία, μία πληροφορία που γίνεται γνωστή ενώ ο Λεπέν βρίσκεται σε δημόσια αντιπαράθεση με την κόρη του, την Μαρίν, η οποία τον διαδέχθηκε στην ηγεσία του γαλλικού ακροδεξιού κόμματος.
Εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας ανακοίνωσε ότι ιρανικές δυνάμεις στον Κόλπο έχουν καταλάβει το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «MAERSK TIGRIS» με σημαία των Νήσων Μάρσαλ.

Λίγο νωρίτερα το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars είχε μεταδώσει ότι το Ιράν κατέλαβε ένα αμερικανικό φορτηγό πλοίο και συνέλαβε τα 34 μέλη του πληρώματός του επειδή το εν λόγω πλοίο «καταπάτησε» τα ιρανικά χωρικά ύδατα.

Έκτακτη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση των δήμων προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν από το μεταναστευτικό και προσφυγικό κύμα που καταφθάνει στη χώρα, ζήτησε από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.

Έκτακτη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση των δήμων προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν από το μεταναστευτικό και προσφυγικό κύμα που καταφθάνει στη χώρα, ζήτησε από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Σουηδίας ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει την προσφυγή που έχει καταθέσει ο ιδρυτής του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ για την ακύρωση του εντάλματος σύλληψης που έχει εκδοθεί εναντίον του από εισαγγελείς που θέλουν να τον ανακρίνουν σχετικά με κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση.
Το Πολεμικό Ναυτικό της Φινλανδίας εξαπέλυσε υποθαλάσσια προειδοποιητικά πυρά εναντίον στόχου που πιθανολογείται πως ήταν ξένο υποβρύχιο στα χωρικά ύδατα κοντά στο Ελσίνκι.

Το Πολεμικό Ναυτικό της Φινλανδίας έκανε σήμερα χρήση προειδοποιητικών πυρών εναντίον ενός στόχου που μπορεί να ήταν ένα υποβρύχιο στα χωρικά της ύδατα κοντά στο Ελσίνκι.
Σε μία προσπάθεια να προσελκύσει ψηφοφόρους εν όψει των βουλευτικών εκλογών της 7ης Μαϊου, ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι το κόμμα του έχει περιθώριο δέκα ημερών για να σώσει το Ηνωμένο Βασίλειο από τους σκωτσέζους εθνικιστές, πιθανή παρουσία των οποίων σε μία συγκυβέρνηση με τους Εργατικούς του Εντ Μίλιμπαντ θα προκαλούσε χάος.
Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015 17:50

Δεκάδες νεκροί από κατολίσθηση στο Αφγανιστάν

Συντάκτης:
Μεγάλη κατολίσθηση σε μία από τις πλέον δύσβατες και απομονωμένες περιοχές του βορειοδυτικού Αφγανιστάν προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 52 ανθρώπων, σύμφωνα τοπικούς αξιωματούχους.

Η κατολίσθηση σημειώθηκε σε συνοικία της επαρχίας Μπανταχσάν που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Τατζικιστάν -σε απόσταση 200 χλμ από την περιφερειακή πρωτεύουσα.