espa pkm

Σάββατο, 11 Απριλίου 2026, 5:13:42 μμ

Κόσμος

«Πιστεύω πως δεν πρέπει μια χώρα να απαξιώνει μιαν άλλη χώρα, να την εξευτελίζει, να την υποβαθμίζει ή κάτι ανάλογο.
Επιτρέπεται να ασκείς κριτική σε μια κυβέρνηση, σε κόμματα, αλλά όχι σε μια χώρα και έναν ολόκληρο λαό», δήλωσε ο Αξελ Σέφερ σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, σχετικά με ανθελληνική καμπάνια της Bild.
Ένα ακόμη κινηματογραφικά γυρισμένο βίντεο από το «Χόλιγουντ του τρόμου» που αποτελεί μέρος της προπαγάνδας των τζιχαντιστών έδωσε στη δημοσιότητα το Ισλαμικό Κράτος, ισχυριζόμενο ότι δείχνει την εκτέλεση του Ισραηλινού Άραβα Μουχάμαντ Σαΐντ Ισμαήλ Μουσάλαμ που κατηγορείται ως πράκτορας της Μοσάντ.
«Μπορούμε να υψώσουμε τα σύνορα, όπως και θα το κάνουμε» προειδοποιεί η Αυστρική υπουργός Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ εξαπολύοντας «πυρά» κατά της κυβέρνησης σε σχέση με το ενδεχόμενο η Ελλάδα να αφήσει μετανάστες να εισέλθουν σε άλλες χώρες της Ευρώπης.
Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2015 23:50

Αντάρτικο απειλεί την Μέρκελ λόγω Ελλάδας

Συντάκτης:
Τα ταξίδια των πολιτικών στο εξωτερικό δεν είναι πάντα ακίνδυνα. Ιδίως όταν οι αντίπαλοι των ταξιδιωτών εκμεταλλεύονται την ευκαιρία για να εξεγερθούν εναντίον τους. Όπως συνέβη τις τελευταίες ημέρες στο Βερολίνο, κατά την πρόσφατη παραμονή της Άνγκελα Μέρκελ στην Ιαπωνία Η καγκελάριος «απειλείται από την εξέγερση των επικριτών της Ελλάδας» ήταν την Τρίτη ο τίτλος της «Handelsblatt».
«Το Grexit δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα, ούτε για τους Ελληνες, ούτε για τους Ευρωπαίους», λέει ο Μαρσέλ Φράτσερ, διευθυντής του Ινστιτούτου Οικονομικής Ερευνας DIW, του παλαιότερου και μεγαλύτερου think tank της Γερμανίας.
Σοκ έχει προκαλέσει στην Τανζανία η επίθεση εναντίον ενός 6χρονου αγοριού, το χέρι του οποίου ακρωτηρίασαν άγνωστοι με ματσέτα το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Το αγόρι, που ονομάζεται Μπαράκα Κόσμας, δέχθηκε επίθεση το Σάββατο το βράδυ, ενώ κοιμόταν με τη μητέρα του στο χωριό Κιπέντα, στην περιοχή Ρούκουα, στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, όταν άγνωστοι εισέβαλαν στο σπίτι του και του έκοψαν το χέρι με ματσέτα.
Η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν διεμήνυσε την Τρίτη ότι θα υποβάλει αγωγή εναντίον του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, τον οποίο κατηγορεί ότι έκανε ψευδείς καταγγελίες εναντίον του Εθνικού Μετώπου (Front National, FN) όταν κάλεσε την υπηρεσία καταπολέμησης της οικονομικής απάτης της ΕΕ να ερευνήσει πιθανές καταχρήσεις που σχετίζονται με τη χρηματοδότηση του πολιτικού αυτού κόμματος.
Μία τεραστίων διαστάσεων γκάφα έκανε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρουμανίας. Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας έδωσε στον γερμανό ομόλογό του ένα φυλλάδιο που έδειχνε έναν χάρτη της Γαλλίας με γερμανικά χρώματα!
Αμερικανίδα διπλωμάτης προειδοποίησε ότι αναδύεται ένα «επικίνδυνο» χάσμα ανάμεσα στις ΗΠΑ και την ΕΕ όσον αφορά τις αμυντικές δαπάνες. Η Σαμάνθα Πάουερ, η πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ κάλεσε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα για την άμυνα.
Ενώ οι περισσότεροι Ισραηλινοί ψηφίζουν για νέο κοινοβούλιο την επόμενη εβδομάδα, υπάρχει ένα μέρος στο βόρειο τμήμα του Ισραήλ, στο οποίο δεν θα γίνουν εκλογές. Διοικείται από έναν άνθρωπο για περισσότερα από 40 χρόνια.