espa pkm

Σάββατο, 11 Απριλίου 2026, 5:32:52 μμ

Κόσμος

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε ύποπτο έξω από το προξενείο των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη κατά τη διάρκεια επιχείρησης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν αποκλείσει το σημείο. Η αστυνομία ανέπτυξε και ομάδα πυροτεχνουργών που έκανε έλεγχο σε τουλάχιστον ένα όχημα στο σημείο.
Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015 13:50

Aστεγος τάφηκε στο Βατικανό με εντολή του Πάπα

Συντάκτης:
Την ταφή στο Βατικανό ενός αστέγου από την Ολλανδία, που ζούσε στους δρόμους γύρω από τον Άγιο Πέτρο στη Ρώμη, επιβεβαίωσε η Αγία Έδρα.

Πρόκειται για τον «Γουίλι», έναν ηλικιωμένο άστεγο που είχε καταλήξει σε νοσοκομείο από το κρύο το Δεκέμβριο και ήταν γνωστός στους ιερείς, καθώς πήγαινε κάθε φορά στη λειτουργία μικρής εκκλησίας στο παπικό κράτος.
Την πρώτη φωτογραφία που φέρεται να δείχνει τον δήμιο των τζιχαντιστών, τον λεγόμενο «Τζιχάντι Τζον» από το δυτικό Λονδίνο, δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα Daily Mail. Πρόκειται για μια φωτογραφία από τα σχολικά χρόνια του Μοχάμεντ Εμουάζι, όταν φοιτούσε σε σχολείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Δυτικό Λονδίνο.
Τουλάχιστον 17 άτομα σκοτώθηκαν από επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας σε στάση λεωφορείου στο βορειοανατολικό κρατίδιο Μπόρνο της Νιγηρίας, σύμφωνα με στρατιωτική πηγή και με «αυτόκλητο τιμωρό» της περιοχής που συνεργάζεται με τον στρατό.
Κοινές ναυτικές ασκήσεις διεξάγουν οι δυνάμεις Νοτίου Κορέας και ΗΠΑ, ως «πρώτη πράξη» στα μεγάλης έκτασης στρατιωτικά γυμνάσια που γίνονται κάθε χρόνο και έχουν προκαλέσει την σφοδρή αντίδραση της Βορείου Κορέας.
Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015 08:50

Πώς να αντιμετωπίσει η Δύση το Ισλαμικό Κράτος

Συντάκτης:
Το Βήμα - The Project Syndicate Μια μέρα οι ιστορικοί θα εξετάσουν τα αίτια του χάους που επικρατεί σήμερα σε μεγάλο μέρος της Μέσης Ανατολής. Πόσο άραγε, θα εξετάσουν, ήταν αποτέλεσμα ελαττωμάτων που είναι κοινά σε πολλές κοινωνίες και πολιτικά συστήματα της περιοχής και πόσο οφειλόταν σε όσ.

Να σταματήσει άμεσα την «ανθελληνική εκστρατεία» ζητά από την Bild η Γερμανική Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (DJV), επισημαίνοντας ότι το τελευταίο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας υπερβαίνει τα όρια της πολιτικής εκστρατείας.

Η DJV αναφέρεται στον πηχυαίο τίτλο «Όχι» στο φύλλο της Πέμπτης και το κάλεσμα προς τους αναγνώστες να τραβήξουν selfie με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας και να την αποστείλουν στην Bild, ενόψει της ψηφοφορίας της Παρασκευής στο γερμανικό Κοινοβούλιο για την παράταση του ελληνικού προγράμματος.

Έκαναν ρεπορτάζ για το μυστήριο με τις νυχτερινές πτήσεις «ορφανών» drone πάνω από το Παρίσι χρησιμοποιώντας οι ίδιοι drone και συνελήφθησαν...

Τρεις δημοσιογράφοι του Al Jazeera τέθηκαν υπό κράτηση από τις γαλλικές αρχές στο δάσος της Βουλώνης στο δυτικό Παρίσι ενώ χειρίζονταν drone, στο πλαίσιο ρεπορτάζ για τις μυστηριώδεις πτήσεις που έχουν φέρει σε αμηχανία τις γαλλικές αρχές.
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις αρχίζουν σήμερα Πέμπτη την απόσυρση των βαρέων όπλων από τα πεδία των μαχών με τους φιλορώσους αποσχιστές, ανακοίνωσε το Κίεβο.

Αυτή ήταν μία από τις πιο σοβαρές, αμοιβαίες, δεσμεύσεις για την εκεχειρία.
Το δίκτυο Rai News ανακοίνωσε πως αποφάσισε έπειτα από μήνες συζητήσεων και προβληματισμού να σταματήσει να μεταδίδει τα βίντεο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. «Πρέπει να σταματήσει η μηχανή της προπαγάνδας, διότι το Ισλαμικό Κράτος έχει μετατραπεί σχεδόν σε ένα Χόλιγουντ του τρόμου, με μελετημένες σκηνοθεσίες» δήλωσε η διευθύντρια του δικτύου της Rai Μόνικα Ματζιόνι.