espa pkm

Σάββατο, 11 Απριλίου 2026, 8:47:10 μμ

Κόσμος

Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015 21:50

Λουλούδια και από την Ελλάδα για τη δολοφονία Νεμτσόφ

Συντάκτης:
Ανακοίνωση εξέδωσε νωρίς την Κυριακή το μεσημέρι το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή τη δολοφονία, το Σάββατο το βράδυ, του Μπορίς Νεμτσόφ, ηγετικού στελέχους της αντιπολίτευσης και πρώην αντιπροέδρου της Ρωσικής Κυβέρνησης επί προεδρίας Γέλτσιν.
Εκατοντάδες αγόρια απήχθησαν στα μέσα Φεβρουαρίου στο Νότιο Σουδάν και εξαναγκάστηκαν να «υπηρετήσουν» ως στρατιώτες, αναφέρει η Unicef κατηγορώντας παραστρατιωτική οργάνωση προσκείμενη στην κυβέρνηση.

Τον περασμένο μήνα η Unicef είχε κάνει λόγο για την απαγωγή 89 ανηλίκων στην πόλη Ουαού Σιλούκ, στην πολιτεία του Άνω Νείλου (βορειοανατολικά), ωστόσο σήμερα η οργάνωση πιστεύει πως τα παιδιά που έχουν απαχθεί «είναι το πιθανότερο εκατοντάδες».
H αμερικανική κυβέρνηση επιθυμεί τη διεξαγωγή μιας «διεξοδικής, διαφανούς, πραγματικής έρευνας» που θα διαλευκάνει τη δολοφονία του Ρώσου αντιπολιτευόμενου πολιτικού Μπόρις Νεμτσόφ, δήλωσε την Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.
Μετά από 1.009 εβδομάδες συνεχούς προβολής, ένας κινηματογράφος στη Βομβάη αποφάσισε να σταματήσει την προβολή της ταινίας Dilwale Dulhania Le Jayenge. Δεν είχε λογαριάσει, όμως, τις αντιδράσεις των θεατών. Ινδοί βγήκαν στους δρόμους, με αποτέλεσμα η ταινία να επιστρέψει γρήγορα στην κινηματογραφική αίθουσα.
Σε βίντεο που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας απεικονίζονται οι τρεις βρετανίδες μαθήτριες, που πιστεύεται ότι βρίσκονταν καθοδόν προς τη Συρία προκειμένου να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος, να περιμένουν για διάστημα αρκετών ωρών σε έναν σταθμό λεωφορείων στην Τουρκία προτού μεταβούν σε μια πόλη κοντά στα σύνορα με τη Συρία.
Υπό στενή παρακολούθηση έχουν θέσει οι Αρχές του Κουβέιτ τους συγγενείς του Μοχάμεντ Εμουάζι, του Λονδρέζου που φέρεται ότι είναι ο «Τζιχάντι Τζον», αναφέρει σε δημοσίευμά της την Κυριακή η τοπική εφημερίδα Al Qabas.
Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015 14:50

Αίγυπτος: Κίνδυνος αναβολής των εκλογών

Συντάκτης:
Ερωτηματικά στην πραγματοποίηση των κοινοβουλευτικών εκλογών στην Αίγυπτο που προβλέπονταν για το Μάρτιο έθεσε το Συνταγματικό Δικαστήριο, κρίνοντας αντισυνταγματικό άρθρο του εκλογικού νόμου.

Το Κάιρο βρίσκεται ουσιαστικά χωρίς κοινοβούλιο από το 2012, έναν χρόνο πριν την ανατροπή του Μόρσι.
Το φόρεμα με το οποίο η ηθοποιός Λουπίτα Νιόνγκ'Ο εντυπωσίασε στα Όσκαρ και το οποίο είχε κλαπεί πριν από μερικές ημέρες, επεστράφη όταν οι κλέφτες έμαθαν ότι οι 6.000 πέρλες, με το οποίο ήταν στολισμένο, ήταν ψεύτικες.
Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015 13:50

Γερμανία: Επί ποδός η αντιτρομοκρατική στη Βρέμη

Συντάκτης:
Σε υψηλό συναγερμό έχουν τεθεί από τη νύχτα του Σαββάτου οι Αρχές στη Βρέμη της Γερμανίας, μετά από προειδοποίηση για πιθανό κίνδυνο από ισλαμιστικούς πυρήνες. Ένας ύποπτος έχει συλληφθεί, «αριθμός προσώπων» έχουν τεθεί υπό κράτηση και έγινε έρευνα σε ένα ισλαμικό κέντρο.
Χιλιάδες άτομα αναμένεται να βγουν σήμερα, Κυριακή, στους δρόμους της Μόσχας στη μνήμη του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Μπόρις Νεμτσόφ, ο οποίος δολοφονήθηκε το βράδυ της Παρασκευής κοντά στο Κρεμλίνο.

Ο Νεμτσόφ επρόκειτο να ηγηθεί μίας πορείας διαμαρτυρίας την Κυριακή και οι υποστηρικτές του αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την πορεία αυτή στη μνήμη του.