espa pkm

Σάββατο, 11 Απριλίου 2026, 5:43:07 πμ

Κόσμος

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά ενόπλου σε εστιατόριο σε πόλη της ανατολικής Τσεχίας, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων και τοπικών μέσων ενημέρωσης. Ο φερόμενος ως δράστης είναι επίσης νεκρός.
Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2015 23:50

Γερμανία: Ο καπιταλισμός είναι η αιτία της φτώχειας

Συντάκτης:
Σχεδόν το ένα τρίτο των Γερμανών θεωρεί ότι ο καπιταλισμός αποτελεί την αιτία της φτώχειας και της πείνας και η πλειονότητά τους θεωρεί ότι η αληθινή δημοκρατία δεν είναι δυνατή υπό αυτό το οικονομικό σύστημα, σύμφωνα με έρευνα την οποία διεξήγαγε το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων Emnid για λογαριασμό του Freie Universitat του Βερολίνου.
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα, Τρίτη «θα κάνω τα πάντα εντός των δυνάμεών μου» για να εμποδιστεί η επίτευξη μιας συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Ο ίδιος θεωρεί ότι το αμερικανό Κογκρέσο είναι «το τελευταίο οχυρό» για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο.
Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2015 22:50

Ελβετοί σε αναζήτηση φθηνής πίτσας από τη Γερμανία

Συντάκτης:
Η απόφαση της Ελβετίας να άρει τη στήριξη της ισοτιμίας του ελβετικού φράγκου έναντι του ευρώ έφερε κάποιες απροσδόκητες και μάλλον αστείες συνέπειες... στις πιτσαρίες. Ελβετοί που θέλουν να αγοράζουν φθηνά πίτσες, τις παραγγέλνουν από πιτσαρίες στη γειτονική Γερμανία αλλά, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, οι Αρχές έχουν αγανακτίσει με αυτή την κατάσταση.
Ενας μικρός σκύλος τρέχει πανικόβλητος με μία εφημερίδα, το Charlie Hebdo, στο στόμα. Τρέχει να σωθεί από ένα μάτσο λυσσασμένους σκύλους που τον έχουν πάρει στο κυνήγι. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν οι μορφές του πρώην γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, της ηγέτιδας του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν και του Πάπα.
Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2015 19:50

Τσεχία: Πυροβολισμοί σε εστιατόριο με οκτώ νεκρούς

Συντάκτης:
Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά ενόπλου σε εστιατόριο σε πόλη της ανατολικής Τσεχίας, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων και τοπικών μέσων ενημέρωσης. Ο φερόμενος ως δράστης είναι επίσης νεκρός.
Διπλωματική σύγκρουση μεταξύ Βρετανίας και Τουρκίας ξέσπασε για τις τρεις έφηβες μαθήτριες που πιστεύεται ότι κατευθύνονται σε εδάφη που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, με την Σκότλαντ Γιαρντ να διαψεύδει ότι καθυστέρησε τρεις ημέρες να ενημερώσει τις τουρκικές Αρχές ότι οι μαθήτριες πέταξαν από το αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου στην Κωνσταντινούπολη.
Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2015 18:50

Γαλλίδα απήχθη στην πρωτεύουσα της Υεμένης

Συντάκτης:
Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε την απαγωγή Γαλλίδας εργαζόμενης σε διεθνή οργάνωση στην πρωτεύουσα της Υεμένης, αναφέροντας ότι το Παρίσι έχει έχει κινητοποιηθεί πλήρως και καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τον εντοπισμό και την απελευθέρωσή της.
Για αποικία χρέους με ολίγη «αυτο-διοίκηση» μιλάει ο Πολ Μέϊσον, γνωστός Βρετανός δημοσιογράφος στο Channel 4, ο οποίος παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Ακολουθούν αποσπάσματα από την ανάλυσή του:
Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2015 16:50

Τουλάχιστον πέντε «ορφανά» drone πάνω από το Παρίσι

Συντάκτης:

Τουλάχιστον πέντε drone εθεάθησαν τη νύχτα να πετούν σε διάφορα σημεία της γαλλικής πρωτεύουσας, από τα μεσάνυχτα έως τις 06.00 το πρωί και, οι χειριστές τους δεν εντοπίστηκαν.

Το πρώτο ιπτάμενο ρομποτικό σκάφος εθεάθη κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ λίγο μετά τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσων.