Κόσμος
«Κέλυφος ανάσχεσης» γύρω από τη Ρωσία με ένα στρατηγείο και έξι κέντρα διοίκησης και ελέγχου χτίζει το ΝΑΤΟ με σκοπό να προσφέρει διασφαλίσεις στα κράτη-μέλη της Ανατολικής Ευρώπης και να αντιμετωπίσει την αποκαλούμενη «ρωσική επιθετικότητα».
Σάββατο, 07 Φεβρουαρίου 2015 08:50
Τεστ αντοχής για τη δύσκολη σχέση Γερμανίας - Ρωσίας
Συντάκτης: Eidisis.grΣτο Βερολίνο «δεν αρέσει» η προσέγγιση της νέας κυβέρνησης της Ελλάδας με τη Ρωσία μάς είπε μεταξύ πολλών άλλων ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ρώτησε όμως άραγε ποτέ η Γερμανία τις ΗΠΑ ή τη Βρετανία ή τις άλλες χώρες στην Ευρωπαΐκή Ενωση (ΕΕ) αν τους αρέσει ο προβληματικός μεν .
Η πρόσκληση του Μπενιαμίν Νετανιάχου από την ηγεσία των Ρεπουμπλικανών του Κογκρέσου να μιλήσει σε κοινή συνεδρίαση των δύο νομοθετικών σωμάτων και η αποδοχή της από τον ισραηλινό πρωθυπουργό «έβγαλαν στο προσκήνιο την πολιτική ταύτιση και συμμαχία μιας μεγάλης πολιτικής παράταξης της Αμερικής με τ.
Σάββατο, 07 Φεβρουαρίου 2015 08:50
Βλαντίμιρ Τσιζόφ: «Μόνο πολιτική λύση μπορεί να υπάρξει στην Ουκρανία»
Συντάκτης: Eidisis.grΤην πεποίθησή του ότι στην Ουκρανία δεν μπορεί να υπάρξει στρατιωτική αλλά μόνο πολιτική λύση εκφράζει στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα» ο Βλαντίμιρ Τσιζόφ. Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ένας άνθρωπος που έχει περάσει σημαντικό μέρος της διπλωματικής του καριέρας στ.
Σε μία χώρα που αρέσκεται να τονίζει ότι συνιστά την ενσάρκωση της αξιοκρατίας («οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει πρόεδρος, ακόμη και το παιδί ενός Κενυάτη, όπως ο Μπαράκ Ομπάμα») τα στοιχεία αποκαλύπτουν μια ανησυχητική τάση: στις Ηνωμένες Πολιτείες το χρήμα, η εκπαίδευση, οι δομές εξουσίας ανακυκλώνο.
Παρασκευή, 06 Φεβρουαρίου 2015 22:50
Πούτιν: «Δεν θα επιτεθούμε σε καμία χώρα»
Συντάκτης: Eidisis.grΟ πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε το Σάββατο ότι η χώρα του δεν σχεδιάζει να εξαπολύσει πόλεμο εναντίον οποιουδήποτε, αν και μία παγκόσμια τάξη όπου ένας ηγέτης λέει στους άλλους τι μπορούν να κάνουν δεν θα ταίριαζε στη Μόσχα.
Παρασκευή, 06 Φεβρουαρίου 2015 22:50
Ποροσένκο: Χρειάζεται και στρατιωτική στήριξη για να λυθεί το ουκρανικό
Συντάκτης: Eidisis.grΤο ουκρανικό δεν πρόκειται να λυθεί αν η διεθνής κοινότητα δεν βοηθήσει πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά το Κίεβο, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, μιλώντας στη διάσκεψη για την ασφάλεια που πραγματοποιείται στο Μόναχο, παρουσία της καγκελαρίου Μέρκελ και του αντιπρόεδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.
Παρασκευή, 06 Φεβρουαρίου 2015 20:50
Τέσσερα χρόνια εμφυλίου, πάνω από 210.000 νεκροί στη Συρία
Συντάκτης: Eidisis.grΟ απολογισμός των νεκρών έπειτα από σχεδόν τέσσερα χρόνια εμφυλίου πολέμου στη Συρία έχει φθάσει τους 210.060, σχεδόν οι μισοί από τους οποίους είναι άμαχοι, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η ΜΚΟ εκτιμά, πάντως, ότι ο πραγματικός αριθμός των νεκρών είναι πολύ υψηλότερος.
Παρασκευή, 06 Φεβρουαρίου 2015 18:50
Πέθανε ο συγγραφέας Αντρέ Μπρινκ, φωνή κατά του Απαρτχάιντ
Συντάκτης: Eidisis.gr
Παρασκευή, 06 Φεβρουαρίου 2015 15:00
ISIS: Φήμες για νεκρή αμερικανίδα όμηρο από συμμαχικούς βομβαρδισμούς
Συντάκτης: Eidisis.grΤο Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής ότι μια αμερικανίδα, η οποία κρατείτο όμηρος στη Συρία, έχασε τη ζωή της από τους συμμαχικούς βομβαρδισμούς θέσεών του στην πόλη Ράκα.