Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, 4:58:17 πμ
Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2024 15:50

Πάπας Φραγκίσκος: «Ο αθλητισμός μας διδάσκει την αξία της αδελφοσύνης»

Ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε την ελπίδα του ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024 μπορούν να χτίσουν γέφυρες και να τα εμπόδια:

«Είναι σημαντικό ότι αυτή η συνάντησή μας γίνεται τις πρώτες μέρες του 2024, που είναι η Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή χρονιά.

Αναφερόμενος στην αξία της “Ολυμπιακής Εκεχειρίας”, ελπίζω ότι, στην ιδιαίτερα σκοτεινή ιστορική στιγμή που ζούμε, ο αθλητισμός μπορεί να χτίσει γέφυρες, να σπάσει φραγμούς και να προωθήσει ειρηνικές σχέσεις», είπε μιλώντας στα μέλη του αθλητικού συλλόγου «Athletica Vaticana», που συνάντησε την Κυριακή (14/1). 

 Στην ομιλία του, ο Πάπας περιέγραψε επίσης τον αθλητισμό ως μια ισχυρή μεταφορά για τη ζωή μας: 

«Δεν είμαστε νησιά: στο γήπεδο, δεν έχει σημασία από πού κατάγεται ένας άνθρωπος, ποια γλώσσα μιλάει ή πολιτισμό που έχει», είπε ο Πάπας Φραγκίσκος. 

«Αυτό που μετράει είναι η δέσμευση και ο κοινός στόχος. Αυτή η ενότητα στον αθλητισμό είναι μια ισχυρή μεταφορά για τη ζωή μας. Μας υπενθυμίζει ότι, παρά τις διαφορές μας, είμαστε όλοι μέλη της ίδιας ανθρώπινης οικογένειας. Ο αθλητισμός έχει τη δύναμη να ενώνει τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από τις σωματικές, οικονομικές ή κοινωνικές τους ικανότητες. Είναι ένα μέσο  ένταξης που καταρρίπτει τα εμπόδια και γιορτάζει τη διαφορετικότητα», τόνισε και συνέχισε:

«Ο αθλητισμός μας δείχνει επίσης ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα όριά μας με υπομονή και αποφασιστικότητα. Κάθε αθλητής, μέσα από την πειθαρχία και τη δέσμευση, μας διδάσκει ότι, με πίστη και επιμονή, μπορούμε να πετύχουμε στόχους που ποτέ δεν είχαμε φανταστεί. Αυτό το μήνυμα ελπίδας και θάρρους είναι κρίσιμο, ειδικά για τους νέους.  Ο αθλητισμός είναι ένα μέσο έκφρασης των ταλέντων, αλλά μέσο για την οικοδόμηση της κοινωνίας. Ο αθλητισμός μας διδάσκει την αξία της αδελφοσύνης. Ενθαρρύνω τον καθένα από εσάς να δει τον αθλητισμό ως ένα μονοπάτιζωής που μπορεί να σας βοηθήσει να χτίσετε μια πιο ενωμένη κοινότητα». 

 Το μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου χαιρέτισε ο Πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ:
 «Σας ευχαριστώ Πάπα Φραγκίσκο για την ανανεωμένη και αδιαμφισβήτητη δέσμευσή σας στην αποστολή ειρήνης και αλληλεγγύης του Ολυμπιακού Κινήματος. Σας ευχαριστούμε για την ισχυρή υποστήριξή σας.»

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης: Σερβία: Έκρηξη σε εργοστάσιο εκρηκτικών υλών – Έχασε την ζωή του 18χρονος

Πηγή: Politic.gr