Τρίτη, 23 Απριλίου 2024, 11:26:29 μμ
Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024 11:36

Πούτιν: Πάω σε πυρηνικό πόλεμο με όποια χώρα του ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Την ετήσια ομιλία του για την κατάσταση του έθνους στη Μόσχα πραγματοποίησε σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν στις 12:13 τοπική ώρα (11:13 ώρα Ελλάδος) μετά από δύο χρόνια πολέμου με την Ουκρανία.

Ο Ρώσος πρόεδρος παρουσιάζει τη στρατηγική πολιτική που θα ακολουθήσει η Ρωσία τα επόμενα χρόνια, μόλις δύο εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές της Ρωσίας.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ξεκαθάρισε στο κοινοβούλιο ότι η χώρα του δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να παρέμβει στις εσωτερικές υποθέσεις.

Είπε για άλλη μια φορά ότι η Δύση θέλει να καταστρέψει τη Ρωσία από μέσα, και τόνισε ότι οι περισσότεροι πολίτες είναι σύμφωνοι με την αποστολή χιλιάδων στρατευμάτων στην Ουκρανία.

Όπως τόνισε, η Μόσχα θέλει να μπει σε διάλογο με τις ΗΠΑ για τη στρατηγική σταθερότητα, ωστόσο δεν δέχτηκε οποιεσδήποτε προσπάθειες να εξαναγκαστεί να μπει σε συνομιλίες η Ρωσία.

Ο Πούτιν είπε ακόμη πως η Ρωσία έχει χρησιμοποιήσει προηγμένα οπλικά συστήματα, περιλαμβανομένων υπερηχητικών πυραύλων Zircon, και πως έχει το στρατιωτικό πλεονέκτημα στην Ουκρανία.

Παράλληλα ενημέρωσε τις χώρες που ανήκουν στο ΝΑΤΟ ότι αν στείλουν στρατό στην Ουκρανία, ενδεχομένως να απαντήσει με πυρηνική σύγκρουση. Είπε πως όποιος επιχειρήσει να εισβάλει στη Ρωσία θα αντιμετωπίσει πιο σκληρές συνέπειες απ’ ό,τι στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο επειδή η χώρα έχει τώρα όπλα που μπορούν να πλήξουν στόχους σε εχθρικό έδαφος.

Δείτε επίσης:Ερντογάν: Θα έρθει ο Πούτιν στην Τουρκία, αλλά όχι σύντομα

Πηγή: Politic.gr