Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2022, 6:23:15 μμ
Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2022 20:33

Σαρλ Μισέλ: «Οι προτάσεις της Κομισιόν για την ενεργειακή κρίση δεν αρκούν»

Ο κ. Μισέλ στράφηκε ξανά κατά της Κομισιόν για το ίδιο θέμα

«Καρφιά» για την πολιτική της Κομισιόν πέταξε για άλλη μια φορά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ ο οποίος ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να πάρει πιο άμεσα μέτρα.

Ο Μισέλ δήλωσε ότι η ΕΕ πρέπει να υπερβεί τα σχέδιά της για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και να διασφαλίσει ότι οι άνθρωποι μπορούν να πληρώσουν τους ενεργειακούς λογαριασμούς.

«Θα χρειαστούν περισσότερες προτάσεις»

Ο κ. Μισέλ μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε ότι «είναι καλές οι προτάσεις αλλά θα χρειαστούν περισσότερες».

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν την Τετάρτη ανακοίνωσε ανακοίνωσε το σχέδιο της Κομισιόν για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης στην ετήσια ομιλία της για την «Κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, πλαφόν στα κέρδη των εταιρειών που παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα, με στόχο να συγκεντρωθούν περισσότερα από 140 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Η ΕΕ έχασε χρόνο»

Ο Σαρλ Μισέλ πριν από λίγες εβδομάδες είχε «επιτεθεί» ξανά στην Κομισιόν για το ίδιο θέμα, κατηγορώντας την ότι καθυστέρησε.

Σχετικά με την αύξηση των τιμών στην ενέργεια, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είχε πει ότι «επί πολλούς μήνες, αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων καλούν την Επιτροπή να εργαστεί γι’ αυτό το θέμα».

Και είχε προσθέσει πως «δεν υπήρξε συναίνεση για το είδος της απόφασης που θα έπρεπε να ληφθεί, αλλά υπήρξε συναίνεση για να κληθεί η Επιτροπή να υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις».

«Υπάρχει η αίσθηση ότι η Επιτροπή έχασε χρόνο και αυτό είναι ατυχές», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σαρλ Μισέλ.

Δείτε επίσης: Απάντηση Φον ντερ Λάιεν σε Μ. Σπυράκη: Στο τέλος του χρόνου το νέο μοντέλο τιμολόγησης του ηλεκτρισμού

Πηγή: Politic.gr