Η Βουλή των Σκοπίων ψήφισε μετά τα μεσάνυχτα χθες τις σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις για τη μετάθεση των εκλογών την 5η Ιουνίου.
Είχαν προηγηθεί πολύωρες διαπραγματεύσεις εκπροσώπων της διεθνούς κοινότητας με τα κόμματα της χώρας ώστε να υπάρξει συγκατάθεση από όλα τα μέρη για ανάκληση της προηγούμενης απόφασης του κοινοβουλίου, με την οποία οι εκλογές ορίζονταν για την 24η Απριλίου.
Πλέον η Βουλή θα διαλυθεί την 7η Απριλίου, προκειμένου να τηρηθεί η πρόβλεψη για τη διάλυση του νομοθετικού σώματος 60 ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών.
Το κυβερνών κόμμα του Νίκολα Γκρούεφσκι επέμενε όλο το προηγούμενο διάστημα στη θέση ότι οι εκλογές πρέπει να πραγματοποιηθούν στις 24 Απριλίου, ενώ η αντιπολίτευση του Ζόραν Ζάεβ ζητούσε την αναβολή τους, καθιστώντας σαφές ότι εάν διεξαχθούν στα τέλη Απριλίου δεν θα συμμετάσχει σε αυτές.
Πηγή: Το Βήμα



